Ben etiketi takmıyorum, plakadan sisteme işliyor zaten. İş bankası hgs hesabım var. Otomatik oradan çekiyor bakiye düştükçe. Arada kontrol ediyorum hiçbir sıkıntılı geçiş ceza vs de işlememiş şimdiye dek. Neden hala etiket dayatılıyor anlayamıyorum bir türlü. Etiketsiz başımıza ne gelebilir tecrübe eden var mı?




 

Etiketsiz bariyer otomatik açılmamış oluyor, tek fark bu. Tabi bakiye de gerekiyor içinde. Diğer türlü zaten sitesinden kredi kartıyla ödeniyor en kötü ihtimalle.

mada

HGS'yi kart olarak almıştım. Kart arabada bir yerlerde duruyor. Dediğiniz gibi sistemler plakadan okuyor zaten. 7 yıldır etiketsiz kullanıyorum hiçbir yerde sıkıntı yaşamadım.

pispinti

karlı havalarda plaka karla kaplandığı için okunmuyor, hatta bazen otobana girerken okunuyor ama çıkarken okunmuyor vs. bu durumda cezalı ödüyorsunuz.

de jure

bir dönem kartlı HGS kullandım.
Yeni yapılan özel otoyol ve köprü geçişlerinde çoğunlukla plakayı okuyup bariyer açılmıyordu. Sürekli nakit gişesine gidip ihlalli geçiş bildirimi yapılıyordu. Örn. Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir Otoyolu vs.

Etikete geçtim, o zamandan beri sorun yaşamadım.

Bariyersiz geçiş yapılan yerlerde bence de fark etmiyor.

burfak
1

mobil görünümden çık