4 yıldır kredi kartı kullanıyorum. Güncel limitim resmi gelirimin çok çok üstünde, nerdeyse 1 yıllık maaşım kadar limitim var. Banka senede 2-3 arayıp isterseniz limitinizi yükseltelim diyor her seferinde kabul ettim bu hale geldi. Kartı kullanmaya başladığımdan beri günü gününe ödemesini yapıyorum, asgarisini ödediğim ay bile yok ekstre ne geliyorsa hep ödüyorum. Geçen sene küçük bir ihtiyaç kredisi kullanmıştım onu da günü gününe ödedim.

Krediyle ev almayı düşünüyorum bugün bankayla görüşmeye gittiğimde kredi notunuz düşük onaylanmayabilir dediler. 1367 çıkmış. Kart limitim yüksek diye mi kredi notum böyle veya bu zıkkımı yükseltmek için ben daha ne yapayım?


 

Findeks risk raporu alın. Raporda listelenen her banka kredisini ve kredi kartını kontrol edin. Belki 1 TL tutarında filan unutulmuş ve ödenmemiş borç kalmıştır.
www.findeks.com

alfired

+1alfired, notlu risk raporu alıp unutulan açık hesaplarınızı kapatın, ödeme geçmişinizi kontrol edin. Bir de kart limitinizin tamamını kullanmayın, direkt riskli kabul ediliyorsunuz. 5 lira limit varsa 3'ünü kullanın ve tamamını gününde ödeyin. 90 günde bir puanınızı tekrar kontrol edin, iyileşmeleri görürsünüz.

zaman ilac degil insanlar unutkan

Raporda ödenmemiş hiçbir şey görünmüyor fakat Toplam Limit Ve Borç kısmında limit için 3TL yazmışlar. Bu neyin limiti ki 3TL?

10032007

muhtemelen iş bankası kullanıyorsunuz. Benimde aynı şekilde 3 yıldır yükseltmiyor. Yoksa özel bankalardanda k.kartı başvurusu yapıp kullanmaya başlayın. Ayrıca arkadaşların dediği gibi findekten düzenli takip yapın

Rao

Kart limitlerinizin herhangi birini yüzde 60 ve üstü kullanmak puan düşürüyor.

alimcgraw

aynı şekilde iş bankası kartı kullandığınızı düşünüyorum. Bu banka limit konusunda çok cimri adete tok satıcı.
Ancak, maximum black olarak yeni kart başvurusu yaparsanız onaylanması durumunda limit 250.000 tl olarak verilebiliyor.

Rao
1

mobil görünümden çık