Kardeşim trafik kaza geçirdi, sağlık açısından sorun yok. Kasko süreci ile ilgi merak ettiğim birkaç şey var.

Yol karlı olunca araç kaymış ve takla atmış. Önden darbe almadığı için yan hava yastıkları açılmış. (Görsel ekledim, sağ önde darbe var ama yine de açılmamış).

Şimdi araç yetkili servise çekildi. Araştırdığım kadarıyla rayicin yüzde 70’i kadar masraf olursa perte çıkarılıyor araç.

1)Görseldeki araç perte çıkar mı? Çıkması durumunda araç devri kasko firmasına mı veriliyor?

2)Diyelim ki pert kararı çıkmadı aracı tamir kararı verildi. (Aracın tramer kaydı yoktu temizdi. Kasko değeri 1 ml tl.) Araç tamir edilip yapıldıktan sonra hasar kayıtlı olacak piyasası düşecek, atıyorum 700k eder diyelim. Kasko 300k değer kaybını karşılıyor mu?

Bu süreçte dikkat etmemiz gereken başka önemli konu var mıdır?


hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

 

1- ağustos ayında benim aracım daha az hasarlı haldeyken perte çıktı. Hava yastıkları filan bile patlamamıştı. Perte çıkınca evet kasko firmasına satış için vekalet veriyorsun.

Pert durumunda rayiç bedel üzerinden ödeme teklifi veriyor firma. Teklifi beğenmezsen fiyat revizesi istersiniz.

rodeocu

geçmiş olsun. öncelikle polis tutanağı, alkol raporu falan olması lazım. yoksa tek taraflı kazalarda kendi hazırladığınız tutanakla ödeme alamazsınız.

benim aracıma da arkadan çarpmışlardı ve hasar sadece bagaj-tampon kısmındaydı ve perte çıkarıldı, yani sizin araç büyük ihtimalle çıkar.

dikkat etmeniz gereken, sizin araç perte çıkarsa, sizi arayıp aracınızı almak isteyenler olacak. bunlar sigortadan alacağınızdan biraz daha fazlasını teklif edebilirler. bu teklifler çok daha cazip gelebiliyor, fakat sigorta acentesi ile çalışıyorsanız onların avukatına danışmadan satış yapmayın.

malheiros
1

mobil görünümden çık