selamlar

kullananlar bilir son aylarda chrome çeşitli güncellemelerle biraz değişti. bundan sonra da iyice cozuttu :) bende m2 8 gb macbook air var. birkaç tab açtıktan sonra cidden chrome'da zorlanmaya başlıyor. eskiden canavar gibiydi. 8 gb ram 1 senede eskidi galiba. sorun ram mi dersiniz, chrome macos uyumsuzluğu mu yoksa ikisi veya hiçbiri mi? geleceğimi düşünüyorsam bir an önce elimdekini satıp 16 gb bir modele geçmeli miyim?


 

hocam macte asle chrome kullanmanı önermem. bence windowsta da kullanılmamalı da neyse.
macte chrome kullanmak ferrariyle koltuk taşımaya benziyor. ya da ferrariye tüp takmaya.

safari kullan rahat et. asla chrome kullanma.

jelly bear

@jelly bear hocam bana kalsa kullanmayacağım fakat chrome'da kullandığım hayati eklentiler ne yazık ki safari'de yer almıyor. yani safari'de o konsept toptan yok eksik ne yazık ki. macos için mozilla ya da başka bir tarayıcı önerebiliyor musun?

yedigimiztavuk

eklenti diyorsan olay ram büyük ihtimalle. Yine de Brave, Vivaldi hatta Edge gibi chromium tabanlı şeyleri deneyebilirsin.

nhk ni youkosu

chrome ramin çoğunu tüketiyor. valla mozilla opera falan dene yine de chrome kullanma.

ama hala safari diyorum.

jelly bear

extension lazımsa önce firefox bakın onda chrome'daki çoğu elzem extension var.

orada yoksa orion isimli chrome ve firefox extension'larını açabilen ama genel olarak safari gibi davranan bir tarayıcı var o da işinize yarayabilir.

chrome hatta chromium kullanan tüm browser'lardan kaçmak gerekiyor mevzu tekele doğru gidiyor yoksa.

hedep

chromium kullan
chrome un temel hali ve mavi logolu. eklenti yükleniyor ama biraz daha zahmetli

lambırcek

bende 16 ram'lik mac var. bende chrome kullanıyorum. sekmeleri kapatmayı pek sevmem, son zamanlarda iyice kasmaya başladı bende de. activity monitor'den bakıyorum kullanılan ram 13'ün altına düşmüyor zaten. bi kaç bişey daha açınca kasıyor. bende kripto cüzdanların eklentileri var chrome'da. firefox'a taşımayı düşünüyorum.

contavolta
1

mobil görünümden çık