Başlıktaki sorumu biraz açayım, Almanya'daki bir firma adına Türkiye'den satın aldığımız bir ürünü (örneğin firmada kullanacağımız bir yazıcıyı) uçakla veya özel araçla Almanya'ya götürebilir miyiz? Götürebiliyorsak ürün için gümrük ödemek zorunda mıyız, ödeyeceksek nasıl öderiz? Özel araç ve uçak senaryoları için ayrı ayrı cevaplayabilirseniz sevinirim.




 

Bavula sığıyorsa ve bireysel kullanıma da mevcutsa (yazıcı gibi) hiç siklemezler. Random kontrole takılırsanız da benim dersiniz geçer gider.

herp

arabayla kutusuzsa hic bisey olmaz, kutuluysa da kendime aldim dersiniz, sirkete aldim demediginiz sürece yine bisey olmaz.

c1b2k3

Peki diyelim ki gümrükten bedavaya geçirdik, bu aldığımız ürünü şirket demirbaşı olarak gösterip vergiden düşebilir miyiz? O aşamada gümrükte bir şey ödememiş olmak sıkıntı yaratır mı?

hotaru no haka

o zaman is ithalata girer, vergilerin ödenmesi gerekir.

tr'den ihrac kayitli fatura alacaksiniz almanyadaki firma adina, o faturayi zollamt'a beyan edeceksiniz, vergisini almanyada ödeyeceksiniz, sonra aldiginiz ürünün faturasini finanzamt'a verebilirsinz.

c1b2k3
1

mobil görünümden çık