[medikal]
(3) 

plavix hk

melodi #1575663
inme geçmişi olan babam plavix kullanmaya başladı3-4 gündür. hastanede ilaç yazıldıktan sonra bize gıdayla alakalı hiç bir şey söylenmedi ama çevremizde herkes yeşillik, acı, ekşi vs yenmemesi gerektiğini söylüyor. psikolojik olarak sordu bu pıhtı süreci, şuanda da hep diken üstündeyiz kanama vs olur diye. bu ilacı kullanan veya yakını kullanan varsa?




 

plavix kan sulandırıcı. rahmetli babam da kullanıyordu. doktor önermiştir nasıl kullanıldığını ama önermediyse prospektüste yazdığı gibi kullanın. bildiğim greyfur ilaç etkilerini azaltıp artırabilirmiş. o yüzden babanız greyfurt yemezse daha iyi. diğer gıdaları bilemeyeceğim. geçmiş olsun

exlibris

“…Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, "Salisilik asit içeriğinin fazla olduğu meyveler, kiraz, kızılcık, yaban mersini, vişne gibi kırmızı meyveler, kış döneminde yaygın şekilde kullanılan portakal ve mandalina, ananasta da kanı inceltici özellik bulunur. Bunlar mide ve idrar yolu kanaması olabileceği gibi daha ölümcül kafa içi kanamalarına da sebep olabilir" diye konuştu.”

Benim de bildiğim bunlar. Yeşillik acı ekşi hiç duymadım. Doktora sormak lazım. Annem kullanmıştı bir ara. Cildinde ciddi morarmalar oldu. Telaş yapmayın. Doktora da sorarsınız tabii.

sibertenik

O besin kısıtlamaları k vitamini üzerinden etki gösteren coumadin gibi ilaçlar için geçerli. Plavix için greyfurt ve suyu dışında besin kısıtlaması yok bildiğim kadarıyla.

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık