Selamlar, bir arkadaş bankadan 20milyon tl çekmek istediğini ama bankalarda para olmadığını biçe vermediklerini söyledi. Böyle bir durum var mı gerçekten ?




 

şubeler mümkün olduğunca az nakit tutmak ister. böyle bir rakamı çekecekseniz en az 1-2 gün önceden haber vermek gerekir.

orpheus

orpheusun dediği gibi. Haber vermek gerekiyor.

Tina

Dünyanın hiç bir yerinde “sa benim 650k$’ı cash verin” diye bankaya girip alamazsın zaten. Paranın hazırlanma süreci var öyle miktarlar için.

Türkiye bu konuda fazlaca özgür ve free takılıyor. Bir kaç milyonu pat diye gidip alıp dönersiniz mesela ama avrupa’nın çoğu ülkesinde 100k€ / 100k£ civarını çekmek için neden çekiyorsunuz ne yapacaksınız diye uzun uzadıya sorarlar adama. Ne 100k’sı ya 10-15k’da bile soruyorlar :D

Haber versin, bir kaç güne alır.

avatar is back

Bana geçen kuveyt Türk 40 bin TL veremedi nakit yok diye

fistikthecat

Türkiye'de 10 bine yakın banka şubesi var. Hepsi bu şekilde gelebilecek her ani talebi karşılayacak kadar para tutarsa, mesela 30 milyon*10 bin=300 milyar lira para tutması gerekir. Ki mevduatı büyük olan şubelerin filan çok daha fazla tutması gerekir o düzende. Ülkede dolaşımda olan tüm banknotlar 400 milyar lira zaten.


Döviz tevdiatlar için de yine epey para lazım olacak.

Tabi bunun para aktarımı, güvenliği, şusu busu daha da baş ağrısına sebep olacak.

Böyle bir şey mantıklı duruyor mu?

perferil
1

mobil görünümden çık