Yüksek sesle konuşan sürekli oğluna ya da telefonda birilerine bağıran bir komşum var. Evine misafir geldiğinde de keza kendisinin sesi çok yüksek gelirken karşıdakini duymuyorum mesela. Bu kadının yan tarafındaki komşu bu kişi için psikolojik rahatsızlığı var normal vs değil, yerinde olsam iletişime girmem demişti. Şimdi gidip biraz düşük sesle konuşun desem olmaz sanki. Ev sahibine desem o uyarsa adımı vermeden olur mu? Yoksa kadının kapısına not filan mı bırakayım? Ne önerirsiniz?

Kadın eve gelince kitap okumak vs yalan oluyor. Sürekli gergin ve bağırış halinde. Yeni de taşındım gitme imkanım yok. Nedir bunun çözümü?


 

O değişmez kardeş takmamaya bak

anon1m

Topluluk içinde yaşamaya uyum saglayamamış hanzo cahil kişiler genelde gürültü yapmayı kendi normali sayar.
Bagıra bagıra konuşmalar, güm güm çayırda yürüyormuş gibi yürümeler, gecenin yarısı eşya taşımaları hep bu hastalıklı zihniyette

İşiniz zor ama önce yöneticiye söyleyin uyarsın. Farkında degilsiniz ama sesiniz konuşmanızla komşularına naklen yayın yapıyorsunuz. Özelinizi herkese duyuyorsunuz desin belki utanır. Fayda olmazsa ev sahibi. Yine olmazsa ve gece devam ederse polis
Bu da fayda etmezse kulak tıpacı

limonlu eksi

O ya taşınır ya vefat eder ya da kulaklarınız alışır hayat böylece devam eder.

Mahalleye yeni taşınan, okula yeni gelen, işe yeni başlayanların olumlu uyarı veya tespitleri kültür ve anlayışın olmadığı yerlerde genelde ters teper.

Uyarı yapsanız bile onun düşüncesi yüksek ihtimal,
- eskiden beri kalanlar bana bir şey demiyor sen kimsin? şeklinde olur.

tavsiyem, ses yalıtım çalışmalarına ağırlık verin ve ya bu duruma alışmaya bakın.
Alışmak derken de onun sözleri üstünde analiz yapın.
Belki hayata dair işe yarar bir kaç cümle muhakkak sarf edecektir.

diyecevaplandı

Değişebilecek bir durum değil +1

Eğer iyi niyetli biriyse sizin tepkinizin etkisiyle bir süre bilinçli olarak sessiz konuşur ama bu etki zayıfladığında tamamen bilinçsizce de olsa tekrar eski haline döner.

akhenaten

ses yalıtımı yapıp geçmek en iyisi

durbidakka
1

mobil görünümden çık