Selamlar,
1 ay icinde kuzenim dogum yapacak. Bebege bir sey takmak lazim (sacma ama) ama ceyrek altin cok pahali malum. Ben zaten evliyim ve cocuk asla dusunmedigimiz icin o altinin bana geri donme sansi da yok. Ama kuzenim de yakin oldugum biri. Sık gorusmeyiz ama mesafeli de degiliz. 50 dolar tak falan diyen var. Ayip olur mu? Siz ne dusunuyorsunuz?

edit: gram altının geri dönüşü olmasa da sorun değil arkadaşlar ama çeyrek altın takacak olsam dönüşü olsun isterim. çeyrek altın ne kadar oldu:) boşa gitsin istemem açıkçası. yoksa kimseye bir şey takmamak gerekir. yazın arkadaşım evlendi (çok eski, uzun zamandır hiç görüşmüyorduk ama nikahına davet etti) ona da gram altın taktım geri dönmeyeceğini bilerek ve umursamayarak. geri dönme olayına çok takılmışsınız cimri ve bencil görünmüşüm istemeden. yani gram takmak ya da 50 dolar/euro takmak bana koymaz ama daha büyüğü geri dönsün isterim şahsen. ki bu kişi 3 kere nişanlanıp 1 kere evlendi. hepsinde de çeyrek taktık :D ama o zaman çeyrek bu kadar koymuyordu işte.
cevaplar için teşekkürler, gram altın takacağım. görüp de bir şey eklemek isteyen yine de yazabilir, tikler gelecek.

 

En dogrusunu anneniz bilir

oscar

bir şey takmak zorunda değilsiniz. şık bir takım götürmek de oluyor. ama illa takmak isterseniz gram altın ya da yine gram altın ağırlığında bir hediye altın takmak olabilir. Bebeklere takmak için oluyor öyle seçenekler kuyumcularda.

lovemyself

50 dolar takana kadar gram altın...Anne babanız ne taktı acaba; ve düğünlerinizde birbirinize ne taktınız..
Ya da güzel 40-50$ bebek hediyesi satın alabilirsiniz

cccbehzatccc

50 dolar veya gram altın. Racon budur hiç düşünme, o bebişe yardımcı olacaksın, sana dönüşü olsun ya da olmasın hayat uzun, hastalıkta sağlıkta şu fani hayatta 1000, 2000 tl hiç dokunmaz kimseye.

ardolf rendall

Böyle bir gereklilik artık yok bence. Çocuğa hediye alabilirsin.

ferenc

Bebege destek olmalik bir durum yok arkadaslar zaten benden 10 kat zenginler. Maksat adet yerini bulsun.

matilda

biz de maddi durumu çok iyi olanlara genelde para ya da altın takılmıyor, altın gelenek olsa da orada es geçiliyor. öyle bir tanıdık vardı herkes ihtiyaç olabilecek güzel tatlı şeyler götürmüştü. kimisi 1 tencere dolma, kimisi bebek puseti için mini battaniye kimi oda aydınlatma bilmem ne. bahsettiğin "benden 10 kat" zengin dediğin birine 50$ falan bence pek doğru olmayabilir.

avatar is back

Gram altın pahalı geliyorsa çocuk giyim mağazasından veya bütçeye göre (lcwaikiki) gibi mağazalardan hediye kartı alabilirsiniz. İstediğiniz tutarda yükleme yapıyorlar bildiğim kadarıyla

Geceler

Bu altın olayı gelenek meselesi, örneğin benim eşimin ailesinde böyle takı olayı hiç yok, sadece hayırlı olsun diyip geçiliyor veya bi kıyafet alınıyor. Ama benim ailemde altın şart mesela. Almayınca çok ayıp kaçıyor. Sizin aile geleneği nedir, çok ayıp kaçacsksa geri dönüşü olup olmayacağına bakılmaksızın gram altın almanız lazım.

Mesela ben 4-5 yıl önce kuzenime çeyrek takmıştım. O bana benim düğünümde yarım altın taktı. Benin ona 1 çeyrek borcum kalmıştı, o yüzden bbeği doğduğunda 1 çeyrek taktım bebeğe. Aranızda böyle bi borç varsa onu takmanız lazım.

Ben olsam ona sorardım bebeğe almayı düşündüğün bir şey var mı benim alabileceğim, ben bir hediye alıcam nehe ihtiyacı varsa onu alayım diye sorabilirsin. Yok derse ya gram altın ya da bütçenin yettiği kadarıyla 50 euro filan verebilirsin, sırf gelenek yerini bulsun diye dediğin gibi.

turuncu tonlarda
1

mobil görünümden çık