Bunu yasayanlar var mi? Ben yurt disinda yasiyorum ancak calisma iznim yok, burada herhangi bir is bulursam calisma izni alip oturma iznini uzatabilir miyim?

ekleme: avusturya


 

Burada neresiyse onu soylerseniz daha iyi olur.

logisticsmanager

@logisticsmanager, avusturya hocam

fernando mustafa

Avusturya'da yaşamıyorum ama buyrun bu var;
www.bmeia.gv.at:~:text=The%20working%20permit%20has%20to,during%20the%20visit%20in%20Austria.

"The working permit has to be applied for by the future employer before entering the country (so named “Einzelsicherungsbescheinigung”).
The working permit isn’t issued during the visit in Austria."

housinganywhere.com

"If you're from outside the EU/EEA/Switzerland and want to work in Austria for more than 90 days, you must apply for an Austrian work visa (Visa D) in your home country. You'll also require a work and residence permit for stays longer than 6 months."


Job seeker vizaniz varsa oluyor da turist vizesi ile olmuyor gibi ki aslında çoğu ülkede de olmuyor turist vizesi ile ama ülke ülke gene bakmak gerekiyor.

logisticsmanager

İş bulmanın ön koşulu çalışma izninin olmasıdır. Ancak tersi durumlar nadiren olabiliyor. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir vasıfta isen olabilir.

ferenc

benim bildigim internette cikan sonuclar genelde ülke disindan gelenler icin fakat benim ülke icinde oturum iznim var, farkli bir durum benimkisi ve bildigim kadariyla is yerinden kontrat alip gerekli belgeler saglandiktan sonra cikarilabiliyor ama emin degilim

fernando mustafa

Oturum izni dediğin turist vizesi falansa o şekilde çalışma imkanı olsa tüm dünya zenginliklerin olduğu ülkelere akar. Mesela hintli tutamazsın hindistada. İranlı pakistanlı tutamazsın 1 tane ülkede.

Kaçak bir iş yapmanı önermem. Sınırdışı edilirsin veya yapsan da 3-5 ay yapıp sonra dönersin.

ferenc

Bulundugunuz ulkedeki fb expat ya da turk gruplarina sorun. Avusturyadaki turkler gibi gruplar vardir, en rahat bilgiye oyle ulasirsiniz.

oscar

oturum iznin varsa çalışma iznin nasıl yok? orada spesifik bir durum var gibi, bize değil göçmenlik avukatı/danışmanı birine sorman lazım gibi.

nhk ni youkosu

özelden bana ayrintilari yazabilirsiniz.

bora benim lan aslında
1

mobil görünümden çık