1) ilk olarak çok su kaybı ardından 2. hafta yağ kaybı oluyormuş doğru mu?
2) meyvelerdeki şekerleri şeker olarak sayıyor muyuz? her gün bir porsiyon meyve tüketmek bu olaya zarar verir mi?
3) 2. gündeyim henüz kriz geçirmedim. sizce en zorlu dönemi hangi günler ve nasıl o krizle başa çıktınız? önerileriniz var mı?
"Tatlı seviyorum" diyen biriyseniz size önerim meyvelerdeki şekerleri falan bir kenara bırakarak sadece çay şekeri ve tatlılar gibi dışardan takviye olarak aldığınız şekeri "azaltarak" başlamanız.
Zaten "tamamen bırakamam, tatlıları seviyorum" diyorken bence çok da detaya inmemelisiniz.
21 gün şeker tüketmemektense en gereksiz kategorilerdeki şekerli tek bir şeyi hayatınızdan tamamen çıkarmak ve böyle devam etmek uzun vadede 21 gün hiç şeker tüketmeyip eski alışkanlıklarınıza dönmekten çok daha faydalı olur sanırım. Bunu söylüyorum çünkü söylediğinize göre şekerden uzaklaşmak gibi bir arzunuz var. Gerçekçi olmak gerekirse 21 gün boyunca tüm şekeri keserseniz "bu iş bana göre değilmiş" diye eski hayatınıza dönüp bu konuyu da aklınızdan tamamen çıkarmanız çok olası.
Gereksiz kategori denince ilk akla gelen şey çay ve kahve gibi içeceklerden şekeri çıkarmak.
21 gün şeker tüketmeyerek nasıl bir kazanım sağlamayı umuyorsunuz ki? Merak ettiğimden soruyorum, böyle bir diyet varsa hiç duymadım. Kim söylemiş, ne zaman çıkmış nereye varmayı amaçlamış merak ettim açıkçası.
Ancak 21 gün konusunda ısrarcıysanız da evet meyveler oldukça şekerli gıdalar. Sağlığa etkisi nedir çok detaylı bilemiyorum ancak 21 gün gibi kısa bir sürede hiç şeker almayacağım deyip meyve yerseniz kendinizi kandırmış olursunuz denebilecek kadar şekerli şeyler meyveler. Hayat boyu yemeyeyim demek yanlış olur büyük ihtimalle, ancak 21 günlük kısa bir maraton için meyve tüketmemek daha tutarlı bir davranış olur.
eksisozluk111.com
öncelikle filmi mutlaka izlemelisin.
1- bu her diyette geçerli zaten. önce su gider sonra yağ. bunun önemi yok yeter ki kas kaybetme.
2- evet meyve de şeker. doğal moğal diye kanma. meyve de komple şekerdir. meyve yersen diyetini bozmuş olacaksın.
3- her gün (21 gün) zor geçiyor ve gerçekten de 3. haftadan itibaren psikolojik midir neyse artık şeker aramıyorsun.
ama bu iş sürdürülebilir bir şey değil. insansın sonuçta o şekeri illa ki yiyeceksin. çok kafaya takma.
Hayatımdan şekeri çıkardım. 2 seneden fazla şeker ve şeker türevi hiçbir şey yemedim. Paketli gıda tüketmedim. Hayatımda hiçbir şey değişmedi. Ne daha sağlıklı hissettim ne başka bir şey.
Ancak deli gibi spor da yapmama rağmen kolesterolüm hep yüksekti. Bir rahatsızlığım nedeniyle doktor kontrolünde ilaçla düşürebiliyorduk. Şekeri bırakınca kendiliğinden düştü.
İki senenin sonunda o kadar kasmamam gerektiğini düşündüm. Ev gezmesine gittiğimde önüme sütlaç konursa Ya da arkadaşım hadi dondurma alalım ya da ekler yiyelim derse hayır demiyorum.
Ben size şöyle bir tavsiyede bulunayım. Vücut daha tam anlamıyla bilimin çözemediği bir makine. Bu makinenin dengeleri genler sayesinde yüzyıllar içinde kurulmuş. Hayatınızdan herhangi bir şeyi geçici sürelerde çıkarıp koyup bu dengelerle oynamayın. O an görünmez, hissedilmez bir şeyin ayarını bozar yıllar sonra acısını çekersiniz.Yaşam tarzı olarak seçecekseniz yapın ama geçici süreler için yapmayın böyle şeyler.
Meyve şekeri de fruktozdur. Normal şekere nazaran daha sevimsiz bir ürün olduğuna dair yüzlerce kaynak bulabilirsiniz internette.
Ben dönem dönem şekeri hayatımdan çıkarıyorum. Tatlı, çikolata, patates, unlu gıdalar, gazlı içecekleri çıkarıyorum. Sadece meyveyi çıkarmıyorum ama porsiyonuna dikkat ediyorum örneğin en fazla yarım elma tüketiyorum.
Günlük olarak ekmek tüketmediğim için yumurtaya abanıyorum. Pirinç yiyeceksem basmati kullanıyorum. Genellikle et, tavuk yanına baklagillerden koymaya özen gösteriyorum. Spor yapacağım günler bir miktar daha fazla karbonhidrat alıyorum.
1. haftanız çok zor geçecek. Ama sonra canınız hiç çekmeyecek. Bence uzun ömürlü uygulanacak bir şey değil. Ben birkaç hafta yapıp bir hafta özlediğim gıdaları tüketiyorum sonra tekrar çıkarıyorum. Hem alıştığım için zorlanmıyorum hem de devamlılık oluyor. Ha o şeker yediğim bir haftayı da abartmıyorum yine en fazla iki öğün besleniyorum ve en geç 6’da yiyorum.
Şeker tüketmediğinizde kendi bedeninize söz geçirebilmenin hazzını yaşıyorsunuz. Bu dönemlerde daha sabırlı ve güçlü olduğumu hissediyorum. İradem ile gurur duyuyorum.