Merhaba arkadaşlar,

Kilolar başını alıp gittiği için 3 ay kadar önce bir salona yazılıp spora başladım ancak beslenmeye neredeyse hiç dikkat etmediğimden hiç sonuç alamadım. Birkaç kilo kaybı, kas bölgelerinde de ufak büyümeler oldu.

Şimdi hem beslenmemi yoluna koyma kararı aldım, hem de haftada yaklaşık 3 günlük sporu 4 güne çıkarma ve full body antrenmanlarından bölgesele geçme kararı aldım.

Düzenli spor yapan bir arkadaşım push-pull-legs antrenmanlarını önerdi ama 5 gün gitmen gerek dedi. Ya da 2 gün push, 2 gün pull yapıp her güne bacak antrenmanı da ekle dedi 1-2 hareket. 4 günle kapat. Sizce bu şekilde mantıklı mıdır? Siz nasıl bir program önerirdiniz.

Cinsiyet: Erkek
Yaş: 28
Kg: 93 - Boy: 1.78

 

Upper+lower ideal.
Onun dışında reddit fitnessta bir sürü program var wikisinde, oradan seçin yapın. Kendi kafanıza göre program yazmayin. 12 yıldır spor yapiyorum, kendi kafama göre yazmam hala.

thefitness.wiki
Ahanda wiki

Bir de her güne bacak ekle komik olmuş.

logisticsmanager

1. gün: göğüs-omuz-arka kol
2. gün: bacak-sırt- biceps
3. gün: göğüs-omuz-arka kol.
4.gün: bacak-sırt- biceps

böyelece her kas grubunu haftada 2 kez çalıştırmış olursun ama bu programda beslenmen sağlam olacak kalori hesabı yapman gerekecek.

komando kani var bende

Abi bence bacak için ekstra bir gün olmasının bi nedeni var ya, aynı gün sırt-bacak çok olacak şey. Bacak yanında en fazla en uç kalça falan olur.

Bir ben var benden şurada
1

mobil görünümden çık