Normalde de kuru ciltliyim ama son 1 aydır aşırı ötesi kuru. Vücut özellikle. Bir vitamin eksikliğim olabilir mi? D vitaminine baktırdım her zaman düşüktü o ama cildimde bu denli kuruluk olmuyordu?




 

hiç vitamin önerisi duymadım hyaluronik asit serum kullanabilirsiniz yuzunuze. dehidrasyona sebep olacak sekilde beslenmiş olabilirsiniz. dışarıdan yağ, krem takviyesi şart. ayaklara ellere clasy care ilk aklıma gelen vazelin gibi yapısı.

ala09

Az su içmek, soğuk hava, rüzgar, tiroid bozukluğu ciltte kuruluk yapar. Banyodan sonra (fakat kurulanmadan önce, yani cilt hafif nemli iken) vücut yağı/losyon denediniz mi? Bir de banyo da kese falan yapmayın bir süre, kullandığınız duş jelini de cildin koruyucu yağ tabakasını aşırı temizliyor olabilir, kurulanırlarken de ovalayarak değil, havluyu hafif bastırıp kaldırın(tampon hareketi yani)

ya volna

Çok sıcak suyla yıkanmayın ve su alımına dikkat edin (fazla da içmeyin tabii) Bepanthol’ün ince yapılı vücut losyonunu tavsiye ederim.

kaset

nemsiz bir yerde yasiyorsan (ankara gibi) kisin isitmadan da dolayi ekstra kuruluk olabilir. ceravenin en buyuk kavanozdaki nemlendiricisini yapistir bol keseden hem yuz hem vucuda.

hot potato
1

mobil görünümden çık