Bugün dış hekimine gittim. 20'lik dişin üç kısmında diş eti 3 gündür acıyor geçmedi. Doktor sakız çiğne yakında geçer başka şeye gerek yok dedi. Yalnız doktora bu disle aynı hizada kalan boğaz lenf nodunun da çok şiştiğini ve ağırdığını söylemeyi unuttum maalesef, calistigim için gidemiyorum da.. Bu konuda yapmam gereken bir şey varsa söylerseniz makbule geçer.




 

sakız da yeni yöntem sanırım :D

klorheksidinli bir gargara(kloroben,klorhex,andorex vb) alıp sabah akşam 30 saniye boyunca gargara yapabilirsiniz, dişin üzerini küçük başlı(tercihen tek demetli fırça ya da çocuk fırçası) fırça ile temizleyebilirsiniz.

tuzlu su ile gargara yapmak da genelde iyi geliyor.

perikoronit dediğimiz diş eti iltihabı olduysa bu dediklerim yeterli olmayabilir, antibiyotik gerekebilir ama 2-3 gün dediklerimi yapın, sonra tekrar değerlendirmek gerekir.

lenf nodları bu sebeple şişebiliyor. üsye de olmuş olabilirsiniz. karışabilir.

bir ileti paylastim

@bir ileti paylastim, aslında kendisi o bölgeyle çiğne orayı kullanmadığın için öyle olmuş dedi. Ben de eve giderken bi sakız alırım o zaman dedim doktor da güldü evet olur dedi :D sakız çiğneyince aciyor bölge çiğnemeyi bıraktım. Şimdi kloroben alacağım dediğinizi uygulayacağım. Usye sanmıyorum çünkü boğazın sağ tarafında şişlik yok sadece dişin olduğu sol tarafta şişlik var lenf nodu. Dişte de bir şey yok aslında dış etinde problem var. Uygulayalım geçmezse antibiyotik için doktora gideyim. Teşekkürler.

havadakarada
1

mobil görünümden çık