Aile hekimi RAdan şüphelenince kan testi yaptırdı ama sonuçlar 1.5 hafta sonra çıkacakmış. İçime kurt düştü, zaten anksiyete hastasıyım. İnternetten okuyabiliyorum anca ve çoğu kişinin ilk belirtileriyle uyusuşuyor.

Şimdi diyeceksiniz daha sonuçlar bile çıkmamış ama daha önce de buna benzer şişlik olmuştu sağ el parmaklarımda, 1 haftada geçmişti. 6 ay sonra yine oldu ve yine sağ el parmaklarımda nerdeyse 2 hafta olacak,azaldı ama geçmedi. İyice şüpheye düştüm.

Sizdeki belirtiler nasıldı? Tedavi süreciniz nasıl? Hastalık daha kötüye gidiyor mu? Kafamda deli sorular var.

 

Annemde var. Amacım sizi karamsarlığa itmek değil, edindiğimiz tecrübe ve bildiklerimi paylaşayım dedim. Ellerinin eklem yerlerinde şişliklerle başladı. Ne olduğunu anlayana kadar da biraz ilerledi. Doktorların ne olduğunu anlaması biraz uzun sürdü ve sonunda bir tanesi doğru doktora yönlendirdi. Hacettepe Üni'de Şule isminde yaşını almış bir hoca. Kendisinin çevre iller de dahil olmak üzere birçok ilden hastası geliyor. Bu hastalık ilaçla baskılanan bir hastalık, bozulmaların tedavi edilemediğini biliyorum. Sürekli baskılamak gerekiyor. İlaçları kullanmadığında eklem yerlerinde bozulmalar devam ediyor. Kullanılan ilaçlar raporla verilen ilaçlar. Dolayısı ile ilaçlar bittikçe tekrar gidip rapor yazdırmak gerekiyor. Yan etki olarak gözlerde kırmızılıklar ve göz kuruluğu yapıyor.

birşeylersoracağım

Tek soyleyebilecegim bolca spor yapmanız. Karbonhidrat az hatta hic yememek. Alisiyo insan zamanla

halk
1

mobil görünümden çık