Alman devletinin sitesinde "Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz." ibaresi varken iDATA "Seyahatinize 6 ay kala başvuruda bulunabilirsiniz." demiş. Haziranda başlayacak olan EURO 2024 için başvuru yapmak istiyorum. Ocak ayında başvursam, şubat-mart gibi de onay alırsam sorun yaşar mıyım?

tuerkei.diplo.de
www.idata.com.tr

 

Şu an için idata randevu tarihlerinin 2-2.5 ay sonrasına verildiğini de hesaba katmak lazım.1 ay da evrak teslimden sonraki bekleme süreci var.1 Aralık için randevuyu Eylül ortasında almıştım.Şu an zaten şubat sonu mart başına evrak teslim randevusu veriyordur idata.

arenas

ben daha yeni aldım almanyadan vizeyi. evrak tesliminden 44 gün sonra çıktı vize. 6 ay önceden başvurabiliyorsanız beklemeyin son 3 ayı falan. idata'da yazan bilginin yanlış olması mümkün değil, yetkilendirilmiş aracı kurum neticede. zaten erken başvurmanın bir dezavantajı yok, vize başlangıcını seyahat tarihinize göre belirliyorlar. erken başvurursam vize erken başlar, erken biter endişeniz olmasın yani.

faberkastelli

sorun yaşamazsınız zaten şu an erken ocak sonuna randevu var.

kablelvuku
1

mobil görünümden çık