Selamlarrr,

Annemlerin evi gerçek bu bildiğimiz ahşap parkeyle kaplı ama yıllar içinde mobiyalar itile çekile korkunç derecede çizik ve dışındaki parlak vernik de matlaşmış. Malum pahalı da bir şey olduğu için değiştirmek söz konusu değil. bunlar zımpara falan ile düzeltilip vernikelenebilir mi? çok mu uzun sürer? bunu profesyönel olarak yapan firmalar var mı? ne kadar tutar?

Teşekkürler

 

evet tam dediğiniz gibi, doğru usta ile 1 hafta sürer, bunun büyük kısmı verniğin kurumasını beklemek, yoksa büyük bir işi yok

freebird5406_2

Ara : sistre ve cila.

Bir büyük makine var, tek kişi kullanıyor bebek arabası gibi. Onunla komple zımparalayıp sonra da cila yapıyorlar.

John Bloor

tam yazacaktım hırdavat uzmanı john bloor kardeşimiz yıldırım hızıyla gelmiş:)

önce zımparalıyor, sonra tozu alıyor, sonra vernikliyor.
bendeki birkaç saat içinde yapmıştı (1 salon). çok süren bi islem değil.
eksik parkeniz varsa alın, uygulamadan önce ekleyebiliyorlar.

tabudeviren

Yaptırmadan önce odaları üşütün. Ben Temmuz sıcağında yaptırdım hataymış, soğuk mevsime geçince daha 4 ay olmasına rağmen direkt araları açıldı. Parke de yeni parke değil yani since 1999. Çıkan ahşap tozuyla araları dolduruyorlar çünkü. Ona dikkat edin baştan savılmasın. Yaklaşık 30m2 alana 4,5k verdim o zaman ve su bazlı mat cila. Solventler 1k daha ucuzdu. Su bazlı daha hızlı kurudugu icin 1 günde halletti 2 kişi (evli bi çift). Mat, yarı mat, parlak gibi seçenekleri var cilanın. Kafanızda belirledikten sonra fiyat alırsınız çeşitli yerlerden.

beetlejuice

her parke zirparaya uygun degil, ona dikkat edilmesi lazim.
bir de parke daha onceden zirpara yapilmis mi ona da bakilmasi lazim.

cooperr
1

mobil görünümden çık