selamlar, yarın varikosel operasyonuna gireceğim. anestezi doktoru lokal anesteziyi işaretlemiş bana verdikleri kağıtta. ancak internette bazı doktorlar, hasta çok ısrar ederse genel anestezi de yapabiliyoruz demişler. bunun ne mahsuru var acaba? ben çekindiğim için hiçbirşey hissetmemek adına genel istiyorum bu bağlamda. hayır illa lokal yapacağım deme ihtimali var mıdır doktorun




 

Geçmiş olsun.

Genel anestezi iyi bir şey değil ki. Google'dan genel anestezi sonrası yan etkiler, komplikasyonlar falan diye arat. Çok korkan, ben asla duramam falan diyen biri değilsen, lokal anestezi en iyisidir.

Mirket

genel anestezi prosedürü faklı olduğu için ameliyat günü ben genel istiyorum derseniz o iş olmaz zaten. öncesinde konuşmanız lazım. özel hastane ise sizin isteğinizi dikkate alacaktır muhtemelen ama bence doktora güvenip lokal anestezi altında işlem yaptırmak daha doğru. spinal anestezi ile sezaryen doğum yapmış bi insan olarak söylüyorum bunu. hatta bildiğim kadarı ile kalbe stent takılması işleminde de lokal anestezi uygulanıp bilekten ya da kasıktan giriliyor.

elorelia

ufak operasyonlarda ameliyathane açılmıyor, işin içine genel anestezi girerse ameliyathane açılır onundasaatlik bir açılış ücreti vardır, fiyat değişir
lokal anestezi ile gerçekten birşey hissedilmiyor steril odada operasyon yapıyorlar, bende korkan ve lokale girmiş biri olarak hiç birşey hissetmeme hatta doktor ile sohbet seçeneğini öneririm size.

eja

Yanlış anlamayın ama varikosele genel mi yapılır? 1 ay içinde 2 kere çapraz bağ ameliyatı oldum düşünün ne kadar ağır. 2sinde de lokal oldum. Lokalde cızlama oluyor hissetmiyorsunuz.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık