Selamlar,

Yaklaşık 5,5 yıldır bir şirkette çalışıyorum ama hem kazancın artmaması, sektörün kötü gidişatı hem de sıkıldığımdan dolayı istifa etmek istiyorum. Patronlarla doğrudan iletişimim var aramız iyi. Ama bu kişiler maddi anlamda ince eleyen sık dokuyan kimseler. Kolay kolay para vermek istemezler fakat ben neredeyse şirket kurulduğundan beri oradayım.

Bu anlaşmalı istifa ve tazminat isteme konuşmaları nasıl yapılır? Biraz bilgi verebilir misiniz?

 

bu konular çok hassasdır, size cevapları sorduğunuz andaki psikolojileri , aranızdaki ikili ilişkiler istifa nedeninizin ikna edici olması vb. bir çok etken var, o yüzden özellikle konuşma zamanı patronların genelde neşeli olduğu bir zamana denk getirmeye çalışın.

Söyleyeceğiniz her kelimeyi iyi hesap edip, verecekleri cevaba da yine cevap olacak hazır sözünüz olsun.
Eğer karşılıklı anlaşabilir ise , arkadaşın dediği gibi ikale sözleşmesi ile çıkış gösterip haklanızı verirler.

Tutarı kabaca hesaplayın ,eğer ödemekten kaçınacakları bir tutar ise , haklarınız hesaba geçtikten sonra yarısın elden iade etmeyi de teklif edebilirsiniz belki.

Yani %50 siz %50 patronlar feragat etmiş olurlar.

Rao

ben neredeyse istifa eden hiçbir çalışana tazminat ödemeyen büyük bir bankada çalışıyordum. istifa edeceğim zaman direktörüme gidip "kendim iş kuracağım ama birikimim de çok fazla değil, buradan alacağım tazminata bel bağladım" gibisinden rica ettim. İK ile aram da iyi olduğu için tüm tazminatımı vermişlerdi çıkarken.
demem o ki aranız iyi ise, sizin ayrılmanızla zor durumda kalmayacaklarsa ve tatlı bir dille konuşursanız alırsınız diye düşünüyorum.

faberkastelli
1

mobil görünümden çık