Annemle babamın oturduğu evin bitişiğindeki binayı kepçe yıkarken bizim de bir odanın duvarını yıkmışlar. Ortalık toz içinde kalmış ama adamların tek dediği "yıkım bitince yaparız"

Babam da pek anlamaz bu işlerden. Zorla polis çağırıp tutanak tutturduk. Adamlardan da tarih istettim, yarım ya da öbür gün yaparız demişler ama ev toz içinde. Annem yaşlı mümkün değil tüm evi bugün temizlesin, uyusunlar.

Ev zaten odadaki yıkım yüzünden buz gibidir şimdi, kombiyi ne kadar açarlarsa açsınlar.

Mağdur olmamaları için ne yapabiliriz bilgisi olan var mıdır acaba?

 

Mağdur olmamaları derken, yasal olarak yani. Tutanak tutturduk, 1 günlük otel ücretini karşılamalarını, duvar yapıldıktan sonra da temizlik ücretini odemelerini istiyorum ben. Mümkün müdür?

akatreil

bunu duvarı yıkan şirketin sahibiyle konuşun. eğer paranız varsa faturalı şekilde kendinizin yaptıracağını ve hiçbir şekilde kendinizin seçtiği ustalar dışında kimseyi kabul etmeyeceğinizi belirtin çünkü kendisi muhtemelen usta tutturup ucuza kötü bir işcilikle olayı geçiştirecektir. temizlik de aynı şekilde.

süre verin. eğer yapmazsa avukatla beraber işlemleri başlatacağını da söyleyin.

hasar ne kadar büyük bilmiyorum ama 1 gün yetmeyebilir. 2-3 gün sürebilir. Evin kaskosu varsa kaskoyla da görüşün.

false pretension

yıkım ekibi ve yıkılan binanın yerine inşaat yapacak müteahhit farklı firmalardır. Yıkımı yaptırtan ve yeni binayı yapacak olan müteahhit e mutlaka ulaşın ve yazılı taahhüt alın.
belediye ye gidin fotoğraflarla başvurunuzu yapın. yıkım ekibi yarın gittiğinde müteahhit beni ilgilendiren bir durum yok yıkım firmasına ulaşın diyebilir.

jamswety

duvara naylon bir şey gerebilirler
yarın iş günü çok rahat birilerini bulup yaptırabilir
zabıta da bakar herhalde bu işe

adamı şimdiden arayıp yarın için yaptırılmasını istiyorum sen de ustaları, malzemeleri ayarla koskoca müteahhitsin çevren vardır, kış günü böyle olmaz demeniz lazım

bir soru sorcam

Yıkım devam ettiği için aslında hemen yapamayız diyorlar. Ev tüm gün 5 şiddetinde deprem oluyor gibi sallanıyor çünkü, sıva vs tutmaz. O da yarın ya da öbür gün bitecek diyorlar :/ tutanak tuttuk, polisle birlikte. Eğer adım atmazlarsa kendimiz yaptırıp dava acicaz artık o zaman.

akatreil
1

mobil görünümden çık