[q]
(2) 

Düşün(e)memek

karaca2 #1571489
Olaylar, gorusler, fikirler karsisinda dusunmedigimi fark ediyorum. Ornegin yoneticim sunum hazirladi ozellikle benim fikrimi istiyor, guzel olmus cok iyiden baska fikir beyan edemiyorum. Arkadaslarla sohbet ederken sadece guluyorum, kafa salliyorum. Yeni olan bi durum mu ben mi yeni fark ettim bilmiyorum. Yani bos viteste yasiyorum gibi :S dusunmeyi, yorum yapmayi nasil ogrenebilirim?? Kitap, belgesel, blog yazisi ne varsa acigim!




 

Normalde düşünebilen bir insansınız da o tip ortamlarda düşünemiyorsanız sosyal anlamda bir eksikliğiniz olabilir. Mesela üniversite zamanında bende sosyal fobi vardı. Kökeni küçükken body shaminge maruz kalmamdı. Bir konu içinde bana söz hakkı doğduğunda bilincim kapanmış gibi hissediyordum. Hatta ekşisözlükte bile başlığı olan “yanlış yerde otobüsün düğmesine basınca ineyim bari” diyen tiptim.

Neyse, sebebi açıkça yazarsanız daha çok yardımcı olunanilir.

Unde bach canim

Önerim tabii ki okumak. Her konuşan ve fikir beyan eden okuduğundan değil elbette boş özgüvenden de çok konuşan insan vardır. Mesele az konuşuyorsan da dolu konuşabilmek, söylediğinle karşındakini aydınlatabilmekte. Bunun için de önünüze çıkan bir bilgi kaynağını ilginize mazhar etmeden geçmemek, bilmek için hevesli olmak gerekiyor.

Mesela dün akşam bir film izledim ilişkiler üzerine burada beni etkileyen aklımda kalan bir çıkarımı bir arkadaşımla sohbet ederken duruma uygun bulduğum için kullandım. Yani sadece okumak da değil izlediğim bir filmden bile öğrenebileceğim bir şey olduğunun farkında olmak da gerekiyor. Yaptığımız eylemleri (birini dinlemek, bir kitap okumak, bir film izlemek, müzik dinlemek vs vs.) de sadece yapıyor olmuş olmak için yapmıyorsak zaten onlar sizde bir şekilde kalıyor. Artık farkına varmışsanız algınız daha açık şekilde yaşamaya başlayın ve gerisi de gelecektir.

Kediyi üzdün
1

mobil görünümden çık