17 bin dolarla (yaklaşık 500 bin tl) nasıl bir yatırım yapmamı önerirsiniz?
Şimdi ben bu parayı tekrar tl'ye çevirip yüzde 45'ten düz faiz mi alayım yoksa repodan devam mı edeyim? Repo faizi yüzde 4'e düştü bu arada. Aslında aklımda DDKKM yapmak var ancak bugün hemen hemen tüm bankaları dolaştım ve hiçbiri yeni DDKKM açmıyor. DDKKM oranları hemen hemen her bankada yüzde 35, hatta bugün bir halkbank şubesi yüzde 40 verdi ama kriterleri karşılamadığım için hesap açamadım. Yüzde 35 oranı normal kkm'de alsam tl'ye geçip kkm yapacağım ama kkm'de oranlar taş çatlasa yüzde 15'i geçmiyor.
Şimdi ben bu parayla ne yapayım? Paraya 3-4 ay ihtiyacım yok bu arada, tek derdim enflasyon karşısında değerini korusun, yüksek kazançlarda gözüm yok.

Ben borsada değerlendirirdim bir kısmını. Bir kısmı da faiz.


orta vadede abd faiz indirimlerine yönelik abd hisse fonu olabilir (aft,dvt,afa,gpg). Kısa vadede türkiye borsasında değerlendirilebilir. Ama makul olanı çeşitli yatırım enstrümanlarından oluşan bir sepet yapmak olabilir.


eurobond olabilir ama uzun vadeli bir hikaye
amerikan borsasi veya etf leri de olabilir ama riski iyi hesaplamak gerek


sepet yapın hocam. ben paramın yarısı ile altın alıyorum. kalan yarısını da yatırım fonları aracılığı ile değerlendiriyorum. Şu an yabancı hisse senetleri / eurobond ve artacağını düşünüyorsanız yerli hisse senetleri iyi bir araç olabilir.
