- DİYARE VE GASTROENTERİT, ENFEKSİYÖZ KAYNAKLI OLDUĞU TAHMİN EDİLEN
- GASTRO-ÖZOFAJİAL REFLÜ HASTALIĞI, ÖZOFAJİT İLE
- DİSPEPSİ

Karın bölgemdeki şikayetlerimle ilgili bu yaz doktora gittiğimde tanı kısmına üsttekileri yazmış, E-Nabız'da göründüğü üzere.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmayı düşünüyorum. TSS yaptırdıktan sonra oldu ki mide endoskopisi veya kolonoskopi yaptırmam gerekti, sizce üstteki geçmiş tanılardan dolayı sigorta şirketi talebi reddedip karşılamaz mı, yoksa muhtemelen sorun olmaz mı?

Bir de bu sigorta şirketleri E-Nabız'daki o bilgilerimize kesin erişiyorlar değil mi?

 

mide ile ilgili her şey kapsam dışı kalır. e-nabız’a erişmiyorlar. Sizden talep ediyorlar siz de çıktılarını iletiyorsumuz. Bazı sigorta firmaları e-nabız şifrenizide isteyebiliyormuş.

administ

Bildiğim kadarıyla sigorta şirketleri e-nabız'daki hastalık bilgilerimize erişebiliyor. Hatta hastanede doktorların muayene esnasında bilgisayarına girdiği detaylı hikayeye de sigorta şirketleri erişebiliyorlar. Zira bir arkadaşımın bir tetkik isteğini sigorta şirketi reddettiğinde arkadaşım sebebini sormuş; sigorta şirketinin müşteri hizmetlerindeki çalışanı doktorun yazdığı detaylı hastalık hikayesini okuyup "Görüldüğü üzere geçmişten geliyormuş şikayetleriniz" demiş.

Dolayısıyla reddedilebilir.

magni
1

mobil görünümden çık