[q]
(14) 

Mağarada yaşamak

dakota #1571267
Arkadaşlar mağaraya göç etmeyi düşünüyorum. Hangi mağara bilmiyorum ama bi tane bulurum.
İnsanlardan uzak doğayla iç içe yaşamak istiyorum.
Vergi falan alamadığı için devlet kızar mı? Ya da gelip jandarma falan beni mağaradan atar mı?


 

altyapı sorununu nasıl halledeceksin, eski hasankeyf civarındaki mağaralara zamanında insanlar orayı yıllarca kullandığı için belediye bu mağaraları mesken statüsüne çevirip su elektrik kanalizasyon hattı sağlamış olabilir fakat hepsinde yoktur

evde çeşmeden istediğimiz zaman su akması aslında çok lüks bir şey fakat bunun içine doğduğumuz için farkında değiliz

kanalizasyonu var duş alması var bu işin

freebird5406_2

türkiye'de öyle direkt vergi parası yatırmak diye bir şey birkaç spesifik şey için var sadece onun dışında alışverişlerden ve maaşlardan (işverenseniz gelirinizden) alınıyor vergi zaten. mağarada zaten geliriniz olmayacak bir şekilde maaş alacaksanız bir yerden otomatik kesilecek zaten vergisi. alışveriş de yapmazsanız ödemezsiniz yani sorun değil kızmaz kimse. eviniz arabanız falan varsa da onların vergi borcu birikir en kötü haciz maciz gelir mağarada yaşadığınız için çok da önemli olmaz bence bu sizin için. seçtiğiniz mağaranın çevresinde yerleşim yerleri varsa belki orada yaşayan insanlar şikayet edebilir bir de sizi ama öyle bir yer seçmezseniz sorun yaşamazsınız.

pietro crespi

Mağarayı orman alanı statüsünde bir yerde bulursan şöyle bir kanun var.

6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR.

Ayrıca son orman yangınlarından sonra, yani birkaç senedir tüm yaz sezonu boyunca 'bu iş için ayrılmış yerler' dışında her tür konaklama yasaklanıyor.

Ayrıca

Into the Wild filmini izlemeni öneririm.

Mirket

O iş öylr öyle kolay degil. Gibi dizisi sezon 2 bölüm 4 ü izle öyle karar ver bence

limonlu eksi

Bahsettiğim şey ilkellik. Telefon internet elektrik altyapı üstyapı falan olmadan yaşamaktan bahsediyorum. Yıllardır biriktirdiğim genetiği orjinal tohumlarım var. Dereden balık falan da avlayıp proteini de bir şekilde hallederim diyorum.

dakota

vergiyi bilmem ama gss her ay borç yazar, tabi sonra silinir mi o borçlar bilmem.

bluewhale

yok vergilik bir sorun olmaz ama kültür bakanlığıdır başka bir kurumdur korunan bir yere girerseniz sıkıntı olur. normal mağaraya girerseniz de jandarma tabi gelir noluyo birader burda hayırdır diye.

arkadaşların da pek aklına gelmemiş ama halihazırda ülkede mağaraları sadece teröristler kullanıyor şu an.

ben inatçı olsam ve çok istesem gider, iyi bir komutan falan bulurdum jandarmada bi yerde bölgedeki, durumu anlatırdım. ayda bir seni kontrole de gelirler, birileri ihbar ederse de operasyonla alınmazsın "he o mu bizim dakota ya" der geçerler

avatar is back

belki de ilk seferde en zorlayıcı senaryoda başlamak yerine daha aşamalı bir geçişe bakabilirsiniz. İzmir'de ve bazı başka yerlerde komün köyleri/toplulukları var, radyo internet vs olmadan... detaylara bakarsınız internetten. Tabi internetten bakıp internetsiz bir yere gitmeye çalışmak da işin değişik bir boyutu :)

Ruprect

Köylüler rahat huzur vermez, burada define, gömü arıyor gözüyle bakarlar asla huzur, mahremiyet istediğine inanmazlar, jandarmaya ihbar ederler. Bu ülkede biraz zor böyle şeyler yine de denemeye değer.

old possum

Güzel bir fikir, gerçekten isteniyorsa yetenekler müsait ise neden olmasın.

Güneydoğuda bu şekide yaşayan insanlar halen mevcut, demek istediğim evler aslında kayaların içerisinde oyma şeklinde
yapılmış ( modern mağara ) kapı, duvar, tüm alp yapı ve abonelikler mevcut. Özellikle Urfa ve mardin tarafında görebilirsiniz.

Ancak sizin dediğinize gelecek olursak, tamamiyle insanlardan uzakta yaşamak, bazı arkadaşların belirttiği gibi belirli bir süre
köylüler vb. jandarmaya şikayet etmesi durumu olabilir , yani bu şekilde hedefinizi için bedel ödemeye baştan razı olmanız gerekiyor.

Eğer bir gelişme olursa burayı da güncelersiniz ,sizin gibi düşünenlere bir faydası olur.

Rao

mirket +1 into the wild izle önce.

hrskrs

arsa alıp tekerlekli karavan koyabilirsin. bahsettiğine en yakın yaşam bu olur. tursitik bölgede mağarada rahat bırakmazlar. kamp yerinde bile 10 gün kalsan jandarma gelip hadi kardeşim diyor. bunu yapacaksan en güneyde sıcak iklimde yapman daha doğru olur. orada likya yolu üzeri bir sürü alan var geze geze bulursun.

orpheus

sadece aylik gss cikar

foster

Şöyle de yapabilirsin.

twitter.com

Mirket
1

mobil görünümden çık