Herkese yeniden merhaba uzun süredir annemin tedavisi ile ilgili başlık açıp duruyorum ve bana çok fazla destek oluyorsunuz sizlere teşekkür ederim.
Annem çok başarılı bir rahim ameliyatı geçirdi. Rahim, yumurtalıklar, tüm lenf nodları çıkarıldı. Lenf nodlarında yayılma görüldüğü için direkt evre 3 sayıldı. Koruyucu kemoterapi tedavisi görecek. Uzak organ metastazı da yok.
Bir önceki duyurumda da bacağının arkasında da anjiyosarkom evre 1 tümör ortaya çıkmıştı o da alındı zaten.
Hem kısa bir bilgilendirme olsun hem de aramızda süreci yaşayan birileri varsa ya da hekim varsa gidişat nasıl, bizleri neler bekliyor danışmak istedim.

Hepinize çok sağlıklı günler diliyorum

 

Rahim kanserinde, bir de koruyucu olarak, brakiterapi yapıyorlar ekstradan. Sadece o bölgeye radyoterapi gibi düşünebilirsiniz. Doktorunuza bu tedaviyi de sorun, uygunsanız sürecinize ekleyebilir. Nüks oranını ciddi bir şekilde azaltıyor çünkü... Kemoterapi bittikten sonra, 3 ayda bir kontrole gitmeyi, 6 ayda bir akciğer filmi çektirmeyi unutmayın. Herhangi hafif bir kanama, lekelenme, şiddetli bel/karın ağrısı, alt karında ele gelen kitle vs durumunda da hastaneye gidtmeyi ihmal etmeyin. Doktorunuz sizi yönlendirir zaten. Geçmiş olsun.

PhoenixRising
1

mobil görünümden çık