Bu dönemde eğer Akp bugünkü gibi iktidar olsaydı, bugün yaptığı gibi oradaki müslüman halkı da Türkiye'ye getirir miydi sizce, yoksa bu ayrıcalık sadece Orta doğu müslümanları için mi olurdu?




 

Bilemeyiz
para gelmeyecek işi pek isteyerek yapmazdı gibi de geliyor
onlar bizim kardeşimiz deyip oy için getirirdi gibi de geliyor

basond

bana kalirsa bu olaylar erdogan'i asan konular, yani getirmezdi. evet buyuk resmi goruyorum.

gule gule

miting düzenleyip, fiiliyatta hiç bir şey yapmazlardı.
şu an için filitin meselesinde dış politika olarak bakarsanız kimsenin rte!yi sallamadığını görürsünüz.
içerden bakınca izrayili dize getiren lider diyorlar.

rhan

Balkanlar ile ortadoğu halklarını birbirleriyle karşılaştırmak pek doğru olmaz. Orada yaşayan müslüman ailelerin TRde illaki bir arkabası ya da tanıdğı var.
Bosna savaşında eli silah tutan boşnak erkekler, ailelerini TRye göndermişti bir şekilde.
Ama suriyeliler gibi değil kimisi tanıdğı akrabalarına yoksa da trakya taraflarında kırklareli mülteci kamplar vardı o dönem. Kosova savaşında da benzer senaryoda olmuştu.

RTE, Çiler-Demirel gibi diplomatik tavır takınmazdı bence. Daha müdahil olurdu, el altından logistik destek verirdi. O dönem JNA ordusunun silahları bosna sırplarına geçmişti ve bu sayede bir çok şehri silahtan yoksun boşnak halkından koparabildiler.

Ayrıca ortadoğu halklarına nazaran, balkan savaşındaki tavrıyla; türk halkından daha yüksek oranda destek bulurdu.

gibicibicis

Bulgaristan gocmenleri hakkindaki sozleri fikir verebilir: www.youtube.com

freedonia

bunun partiyle veya coğrafyanın ortadoğu-balkanlar olmasıyla doğrudan bir ilgisi yok. ukrayna veya rusya'dan gelen müslüman olmayan insanlar da var mesele son yıllarda.
balkanlar bizim için hem maddi hem manevi olarak çok yakın bir coğrafya. hala orada yaşayan nüfusun önemli bir kısmının türkçe konuşabildiği bir yer. şuan bile türkiye balkanlarda önemli bir güce sahip olmasa bosna'yı(bilhassa müslüman tarafını) ve kosova'yı yerle bir ederler. bunu bizzat bu yılki bosna seyahatimde boşnaklardan duydum.
bosna ile tüm kültürel ortaklıkların ötesinde aynı zamanda bir inanç ortaklığımız da var. yani geçmişten günümüze derin bir bağımız var. ve hemen her alanda sürekli daha da gelişen yakın bir işbirliği söz konusu.
bugünkü türkiye cumhuriyeti devleti hükümeti ve halkı elbette bu soykırıma kayıtsız kalamazdı.
türk beklenendir. bunu gönül coğrafyamızı gidip gördüğünüzde net olarak anlayabiliyorsunuz.

ezkaza

doharkoman açıkçası hepsini kastediyorum. Yani Bosna savaşı döneminde Akp olsaydı yine savaşın kendisine olmasa bile oradaki vatandaşları getirmek için uğraşır mıydı? Buna particiliğe çekmemek lazım demişsin ama ben o dönemi çok net hatırlıyorum Türkiye'nin hiçbir şekilde ekstra bir girişimi olmamıştı diğer BM ülkelerine göre. Akp o zaman olsaydı konjonktür itibari ile Akp de çok bulaşmaz mıydı yoksa Orta doğu'dan çektiği gibi oradaki müslümanları çekmeye çalışır mıydı bunu merak ediyorum. Hatta daha net sorayım: Balkanlardaki müslümanlara da Orta doğu müslümanlarına gösterdiği hassasiyeti gösterir miydi?

Bir ben var benden şurada
1

mobil görünümden çık