Arkadaşlar, merhaba.

Benim İngilizce'de reading ve listening seviyem çok iyi (YDS'den 95 almıştım). Writingim iyi diyebilirim ancak speaking istediğim konumda değil.

Ben Discord'taki bazı serverlara kaydoldum ancak bu serverlardaki kişilerin ana dili İngilizce olmuyor ve bu yüzdende bu kişilerle konuşarak speakingimi geliştireceğimden şüpheliyim.

Sizce Cambly, Lingoda (gerçi bunlar ücretli oluyor) gibi platformlardan anadili İngilizce olan profesyonel öğretmenlerle pratik mi yapmalıyım? Ücretsiz başka bir yöntem varsa onu da söyleyebilirsiniz sevinirim. Çünkü aksanımı düzeltmek ve çok akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorum. Bunu da anadili İngilizce olmayan kişilerle konuşma pratiği yaparak gerçekleştirebileceğimden şüpheliyim.

Bana tavsiye verecek olacak varsa çok sevinirim.

 

speaking demek sadece aksan demek değildir, İngilizce hızlı düşünebilmek, kalıpları öğrenmek, sesleri çıkarmak için kasları çalıştırmak demektir.

Konuşmanı hızınızın ve kelime hazinenizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız, illaki native kişilerde konuşmanıza gerek yok.

Ama bende her şey süper sadece aksan problemi var diyorsanız, o zaman native kişilerle yada Elsa gibi uygulamalar kullanarak kendisini düzelteceksiniz.

Rao

Italki uygulamasini kullaniyorum cok memnunun cebine gore hoca bulabilirsin ingilizce icin hocalarda var olmasi lazim. Aksan olarak gercek amerikalilari tavsiye ederim gerisi bence copluk. Cunku bi aksan ogrenirsin kimse seni anlamaz sirf yuzuklerin efendisine ozendin diye yanlis aksan ogrenebilirsin. Amerikan aksani tum dunyada tv de sinemada falan vs yaygin herkes anlar seni.

Istanbuldaysan konusma kulupleri oluyor kadikoy de taksimde falan onlara bi saldirabilirsin.

Ama online konusmanin avantaji istedigin saat gunu sen seciyorsun bu harika bisey isin cikti o gun ders secmezsin. Gercek hayatta boyle olmuyor malesef illa gidiceksin.

Konusma konusu da aksani simdilik fazla kasma cunku senin yardirisa gecmen lazim seri cevaplar vermen lazim. Yavas halinden cikman lazim. He bunun icinde taktik var kalip ogrenmen lazim herseyin bi kalip cevabi olabilir ama anahtar kelime zaman senin zamana ve surekli olarak kesintisiz ders alman lazim sureklilik ve zaman neyse kolay gelsin

Zetnikov
1

mobil görünümden çık