[q]
(6) 

Az akan su

lrdrylgh #1570584
Merhabalar. 5. katlı bir apartmanın son katında oturuyorum. Son bir kaç gündür musluktan su çok az akıyor. Karşı daireye benzer bir sorun var mı diye sorduğumda olmadığını söyledim. Apartmanda hidrofor yokmuş. Benim şimdi bu problem için ne yapmam lazım? Bunu apartman yönetimi mi çözecek yoksa ben bireysel olarak tesisatçı getireceğim, nasıl yapılıyorsa artık, o mu halledecek?




 

@doharkoman cevap için teşekkür ederim. Fakat karşı dairede böyle bir sorun olmadığından sular idarelik bir durum mudur acaba?

lrdrylgh

Daire girişinde su basınç düşürücü var mı, varsa karşı daireyle aynı konumda mı diye bakın.

Daire girişinde ya da aşağıda, sizin dairenin ana vanası kısık mı diye kontrol edin.

Yeni binalarda banyoda yine bir ana vana vardır. Onun kısık olmadığından emin olun.

Basınç düşüklüğü başladığı zamanlarda ana vanayla oynadıysanız bir göbek oturması durumu oluşmuş olabilir.

Bütün bunlar değilse daire ana vanasına bir tortu pislik vs gelmiş ve kısmen tıkamış olabilir. Çok yeni binalarla çok eski binalarda görülen bir durumdur.

Mirket

@mirket bildiğim kadarıyla bir basınç düşürücü yok. Bir kaç gün öncesine kadar bir sıkıntı yoktu. Onun dışında vanalar ile oynamadım ama tekrar kontrol de ederim. Vananın tıkanma ihtimali benim de aklıma gelmişti. Böyle bir durum varsa tesisatçı halleder herhalde değil mi?

lrdrylgh

vanalar borular kireçten tıkanıyor. bir gün büyük bir tortu gelip iyice tıkıyor. önce bir tesisatçı baksın.

orpheus

kombi bakımı yaptırın

sta

Evet, tesisatçı halleder. Sorun daire vanasında ve daha içerde bir yerdeyse masraf senin. Daha önce bir yerdeyse yönetimin. Onun için yönetimle koordine kurarak tesisatçı çağırmanda fayda var.

Mirket
1

mobil görünümden çık