bilgisayarımda xp yüklüydü. onun üstüne ubuntu kurmuştum. yani xp açıkken program ekle/kaldır'da direk ubuntu görünüyordu ve ordan kaldırılabiliyordu. geçen gün win7 kurdum. önceki işletim sistemlerini ellemeden kurmuş win7'yi. yani en azından açılırken şöyle bi liste var:

previous version of windows
win7
ubuntu

ben 1. seçeneği seçsem de 3. seçeneği seçsem de ubuntu açılıyor. win7'yi seçince de win7 açılıyor. ama win7'nin program ekle/kaldırında görünürde ubuntu yok. işte previous version of windows demesine rağmen ordan da ubuntu açılıyor. noldu bunlara, ubuntu'yu nasıl kaldırırım? your uninstaller'da baktım belki orda görünür diye onunla da olmuyor.

 

gparted.sourceforge.net

sanırım bu çözmeniz için işe yarayabilir.

yurdum insani

ona da bakıyım ama şu anda aklıma geldi ki bi partition'ı sadece ubuntu'ya ayırmıştım ve oraya format atsam silinir gider herhalde sorunsuz.

tepedeki psychedelic adam

evet benzer işlemler. ext4 olan bölümü ntfs'e çevirmek üzere format atacaksınız. yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var. windows'un göremeyeceği bir hafıza alanı da oluşabilir, her ntfs'e dönüşen alanı windows direkt görecek diye bir kaide yok.

yurdum insani

ubuntuyu wubi ile kurmuşşsun anladığım kadarıyla. yani ortalıkta ext4 gibi bir partition yok. wubi kurulumu sonrası windowstan erişilebilen ubuntu isimli bir klasör oluşur. kaldırmak için klasörü silmek yeterli. ama açılıştaki listeden ubuntuyu silmek daha zahmetli. vista zamanında boot.ini isimli bir dosyayı notepad ile editlemek yeterli idi. win 7 ile birlikte bcdedit komutunu kullanmak lazım.

ency
1

mobil görünümden çık