Selamlar, İstanbul kalkışlı Toronto varışlı bir aktarmalı uçuş direkt gidene göre çok daha ucuz. Ama arada Almanya'da veya Fransa'da aktarma yapıyor. Transit vize almam gerekli mi?




 

Her ulke icin degisebilir, ilgili ulkelerin sayfalarini okumaniz lazim.

Hizlica Fransa icin baktim, diyor ki:

You are travelling from an airport in a country located outside the Schengen Area and staying in the international zone of an airport located in metropolitan France while waiting for your connection to your final destination, which is also located outside the Schengen Area. You must apply for an "A" airport transit visa (ATV) if you hold: An ordinary passport issued by ... Senegal, Sierra Leone, South Sudan, Sudan, Syria or Turkey

france-visas.gouv.fr

Yani Schengen disindan gelip Fransa ustunden Schengen disina giden bir Turk vatandasiysaniz transit vize almaniz lazim. Transit vizeyle havalimaninin uluslararasi aktarma bolgesinde kalabilirsiniz.

sertac akin

Avrupa icinde tek aktarma yapiyorsaniz vizeye gerek yok. Yani ist-almanya-kanada, ya da ist-hollanda-kanada gibi durumlarda vize istenmiyor, kanada vizeniz olmasi yeterli.

Avrupa ici 2 aktarmaniz varsa o zaman vize gerekir, ornegin istanbul-frankfurt-londra-kanada, ya da istanbul-muni-fransa-kanada gibi.

abd icin de ayni sey gecerli.

taurina

Net cevap: Hayir. 20+ senedir gidip geliyorum.
Allah kurtarsin..

cooperr

Bazı havaalanlarında (örneğin italyada var bunlardan), aktarma yaparken uluslararası alandan çıkış yapıp tekrar girmek gerekiyor.

kanepeee
1

mobil görünümden çık