Selamlar,

Bas dönmesi ve bas agrisi nedeniyle mr cektiren annemin sonucu cikti. Anlayan varsa aciklayabilir mi?
Tesekkurler

hizliresim.com

 

Beyinde atrofi gözlemlenmiş. Annenizin yaşı kaç bilmiyorum ama, insanlar yaşlandıkça bazı beyin hücrelerini kaybeder ve beyin hacmi de azalır. Buna bağlı olarak görülmüş olabilir. Onun dışında başka bir sorun yok. Tabii siz doktorunuza yine de danışın. Geçmiş olsun.

PhoenixRising

chatgpt ne diyor bakalim: beyin dokusunda kuculme ya da azalma var diyor. bu yaslanma ya da diger norolojik sorunlarla beraber gelebilir. bilissel veya motor fonksiyonlarda bozulmalara sebep olabilir. bir de beyindeki omurilik sivinin akisinda problem var diyor. bu dogustan olan birsey de olabilir, basit bir enfeksiyon da olabilir ya da tumor, beyin kanamasi, beyin travmasi da sebep olabilir. bu sebeple detayli analizinin yapilmasi gerekir.

mukozal kalinlasma ise burun sinus bolgesinde yine bir enfeksiyona isaret ediyor.

monicapp

@monicapp
lateral ventriküller belirgin olduğu için, chat gpt beyin omurilik sıvısının akışında problem var demiş ama lateral ventriküller belirginliği, atrofiye sekonder gelişmiş yani atrofi (beyin dokusunda küçülme) yüzünden olmuş. Bu sebeple, tümör, travma, beyin kanaması gibi bir durum yok. sen nasıl bir insansın'ı korkutmayalım boşu boşuna.

PhoenixRising
1

mobil görünümden çık