Eşim geçen ay bankada bulunan dolarımız ile KKM hesabı açtırmış. Ona söylenen 3 ay sonunda hesapta yine ilk yatırdığımız kadar dolar olacağı ve elde edilecek faizin de TL olarak yatırılacağı.
Ama şimdi baktığımızda vadeli hesap TL olarak görülüyor. Bu durumda vade sonunda dedikleri gibi yeniden dolara çevrilerek mi yatacak yoksa direk TL olarak mı vadesiz hesaba aktaracaklar?



 

tcmb her gün saat 11.00'da kur açıklıyor. Açtığınız hesap vadeli gözükür. Faiz oranı bellidir. 3 ay sonunda vadenizin dolduğu gün vadeli faizinizi alırsınız. Saat 11 sonrası bakılır başlangıç dolar kuru ve bitiş dolar kuru. Aradaki fark faizden fazla ise fark tutar ana paranıza eklenir.
Yani ilk günkü kurla 10 bin dolar alıyorsan, 90 gün sonunda da en az 10 bin dolar alırsın.

adivar

dolar değil. dolar karşılığınca TL oluyor

abelardo

Vade bitim tarihinde sabah 9 da faiziyle birlikte anapara yatıyor. Saat 11 den sonra o saatteki kur üzerinden kur farkı size daha çok getiri sağlıyorsa üstünü tamamlıyorlar tl olarak. Kur farkı faize göre düşük kaldıysa sabah 9da sadece anapara ve faizi tl olarak alıyorsunuz.

3 tip kkm var/vardı.
Tlden dönüşümlü-tl alınır
Dövizden dönüşümlü-tl alınır
Opsiyonlu kkm- döviz-döviz alınır
Bu sonuncusu aylar önce kalktı, dediğiniz gibi döviz yatırıp döviz alıyordunuz ve %0-1 gibi döviz vadesi yerine %5-6 faiz veriyordu.
Yeni böyle bir şey gelmediyse dövizden tl ye olandır sizinki

filipis
1

mobil görünümden çık