Bugün boyner cevahir’den aldığım hugo boss parfümün kokusu nedense bana orijinal gibi gelmedi. Aynı parfümü daha önce boyner’den online sipariş olarak 3-4 kez aldım sıkıntı yoktu. Bunu nereden sorgulayabilirim?




 

www.checkfresh.com

sparkle kiddle

Orijinal miymiş? Boyner'e de güvenmek istiyorum ya lütfen :)

chicha_v2

Checkfresh'ten orijinalliğinden ziyade bayat ya da taze olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Boyner'in sahte satması gibi bir durum söz konusu olamaz ya, distribütörlerden parfüm çekiyorlar çünkü. En kötü ihtimalle bayat parfüm almışsınızdır.

Ha bu arada parfüm reformüle edilmiş de olabilir, bazen üreticiler maliyeti düşürmek için parfümlerin formüllerini değiştirebiliyor, o sebeple koku değişebiliyor veya kalıcılığı azalabiliyor. Parfüm tutkunları bazen batch codelara göre şişe kovalıyor sırf bu sebeple.

loveless

Orijinal herhalde. Sorguladım haziran 2023 üretimli. Zaten yeni bir seri. Aynen boyner de sahte satmaz herhalde ama ne bileyim emin olamadım. Daha önce online aldıklarımda hiç sıkıntı yoktu zaten

bi anlatabilsem dunya degisir valla bak

bu arada yeni üretim parfümlerde şişeyi açar açmaz alışık olduğunuz o koku gelmeyebiliyor bazen. eşim bana birkaç ay önce yurt dışından parfüm getirmişti, üretimi aldığı aydan 2 ay önceydi. ilk sıktım kokusu farklı geldi, sen bunu nereden aldın filan dedim, adam gitmiş standından almış, sahte de değil. şişeyi açtıktan 2 hafta sonra koku normaline döndü.

loveless

sanırım içine oksijen girince kokusu oturuyor öyle bi durum var. @loveless'ın yaşadığı şeyi ben de yaşadım. Tabii burnumuz o kokuya alışıyor iyi gelmeye başlıyor da diyebiliriz ama ben eskisi tam bitmeden almıştım, bir süre sonra aynı koku oldu bence.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık