Arkadaşlar merhaba,

Sahibinden alanındaki en büyük kurum. Çoğu zaman da gündem oluyor işte sözlükte de forumlarda da. Sarı site kapatılsa fiyatlar düzelir, piyasayı bozuyor diye. Zaman zaman soruşturma da yiyorlar hatta geçenler de 40 milyon tl gibi çok ciddi bir ceza yediler. Ama ben bir türlü anlayamıyorum bu adamlar emlakçı mantığıyla komisyon alarak çalışmıyorlar ki, ilan başına aldığı bir ilan ücreti var. Şimdi buna göre;

1. Bu adamlar neden fiyatların yüksek tutulmasını, piyasanın bozulmasını istesinler?
2. Bu cezalar mali yapılarını ciddi zedelemez mi? Sorumlu olmadığı, kullanıcıların fiyat belirlediği yerde sadece ilan ücreti alırken aldıkları bu cezalar epey bir karlarını silmez mi?

 

1. adamlar piyasanın bozulmasını istemiyorlar ama bunu engellemek için de bir adım atmıyorlar müşteri kaybetmemek için. önüne gelen istediği şekilde ilan açabiliyor, dolandırıcılık yapabiliyor. insanlar da kimlik doğrulama vb. çeşitli kontrol mekanizmaları ile bir düzenleme yapılmasını bekliyorlar.
2. zedeleyebilir, ne kadar kar ettiklerini bilmiyoruz. çok zedelerse zaten istenen değişiklikleri yaparlar. yapmıyorlarsa da pek önemli miktarlar değil demektir şirket adına.

hrskrs

Nasıl 3 harfli marketlere sallıyorlarsa aynı mantık. Millet sadece düşman arıyor. Bugün o 3 harfli marketler olmasa bakkallar ve büyük zincirler öpmediği adam bırakmaz piyasada. Aynı şekilde sahibinden.com cidden kapansa yine millet tuttuğunu öpecek daha da beter olacak her şey.

1. İstemezler, neden istesinler.

2. İlan ücretini arttırır çıkarırlar o parayı, adamlar sektörün en büyüğü, olan yine fiyat yansıyanlara olur.

koskoca kirpi
1

mobil görünümden çık