Her üçünüz ikin de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak daha mantıklıdır.
Anlaşmalı özel hastanelerde Devlet payı dışında kalan kısmı Sigorta öder.
Çocukları belli bir yaşa kadar tek sigorta yapmıyorlar (Tamamlayıcı sağlık sigortası). Annesiyle birlikte yapmanız gerekiyor. Bizim bu sene galiba 4. senemiz bitiyor, bir sonraki dönem çocuğu tek sigortalatma hakkı var ama ben gene annesiyle birlikte TSS yaptıracağım.
Yaptırmak çok mantıktı, devlet hastanesinin bürokrasisinden ve ilgisizliğinden kurtuluyorsunuz. Millet günlerce randevu, tahlil, sonuç peşinde koştururken siz bir kaç saate bütün hepsini halledebiliyorsunuz.
Özellikle gitmek istediğiniz bir hastane varsa bence arayıp hangileri geçerli diye sorun, her hastanede değişiklik gösteriyor.
maddiyat el veriyorsa yaptırın, artık özel hastane ücretleri aldı başını gidiyor profesörler en kötüsü 2500 tl den muayene yapıyor, basit ameliyatlar bile 50k olmuş.
hem ayaktan hem yatan yaptırın çocuğuda şimdiden yaptırınki sonradan kapsam dışı kalacak bir hastalığı poliçeden çıkartmasınlar.
Herkesin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmasında fayda var.
Sosyal medyadan ve doktor paylaşımlarından anladığıma göre: devlet hastaneleri bitmiş, okeye dönüyor.
.
Özel çok pahalı öyle böyle değil ve her sene daha da pahalaniyor.
Tamamlayici +1
Valla devlet hastanelerini beğenmiyorum. Artık yaştan mıdır nedir devlet hastanelerinin atmosferini, sırasını kaldıramıyorum. İş için olsun, rapor olsun, uygun fiyata özel bulup gidiyorum. Geçen sadece lens reçetesi için bile özele gittim. MHRS'ye girip randevu aramak bile ölüm geliyor. Bunları düşününce uygun fiyatlı bulursanız yaptırıp geçin ama sağlık durumunuz da önemli. İşiniz düşmeyecekse gerek yok. Bir iki kere düşecekse de gerek yok. Ama çocuk sürekli hastalanıyordur, kronik rahatsızlığınız vardır, doktora ayda bir gitmeniz gerekir, o zaman yaptırmak mantıklı tabii ki.
Maddi durumunuz el veriyorsa yaptırın. TSS yaptırın.
Benim hiç hastaneyle işim olmaz ya da yılda bir iki için gerek yok diye düşünmeyin. Hiç kaza yapmıyorum diye trafik sigortası ya da kasko yaptırmamak gibi bir şey olur bu.
tamamlayıcı ss'nın da s, m, l, xl gibi farklı kapsama alanları var. hangi hastanelere gidersiniz, onu göz önünde bulundurun. gebelik durumunu içerip içermeyeceğini sorun, araştırın. etrafınızda tss yaptırmış birine detayları sorun. ör: x polk'ne, dr a.b.'ye t hastanesinde muayene olacaksınız. bazen bir hastanenin bazı bölümleri veya bazı doktorları anlaşma kapsamında olmayabiliyor. hastaneye girince sig şirketinizden provizyon alıyorsunuz. o polk ve dr için muayene oluyorsunuz. dr muayene edip tanıyı koyunca ödemenize onay için tekrar provizyon isteniyor. sig şirketi olmaz derse cebinizden ödeme durumu doğuyor.
ekşide 'tamamlayıcı sağlık sigortası' başlığını okuyun. kronik hastalıklar kapsam dışı oluyor. geçmiş sigortalı dönemde ortaya çıkan hastalık kapsam dışı olabiliyor. (Allah korusun) kanser tanısı konunca devlet tüm mzasrafları karşılıyor galiba, yani öyleyse tss'ye bu halde gerek kalmıyor. hipertansiyon veya diyabet olursanız ileride bir gün başka bir hastalık bunlara bağlı gelişti diye kapsam dışı kalır mı, iyi soruşturun. diyabet sonucu göz, kalp, böbrek vs'de bir hastalık (yıllar sonra) ortaya çıkınca kapsam içi mi?
hipertansiyon sonucu kalp yetmezliği, aort anevrizması, stroke vb (uzun yıllar sonra) ortaya çıkınca kapsam içi mi?
bu tür soruları kronik her haskalık için soruşturun bence.
Çocuklar tek de yapılıyor,
Aile olarak da yapılabilir. Özel, tss tamamen kişiye ve riske göre fiyatlanır. Özelde uygun prim çıkan çok müşterim var.