Arkadaşlar, selam.. Biraz saçma bir soru olacak ama ben ve abim 2 seneden beri Green Card (DV Lottery) çekilişine başvuruyoruz. Ancak bu zamana kdfar hep evde telefonla fotoğraf çekip daha sonra bunları bilgisayardan kırpıp o şekilde Green Card başvurusu sayfasına yükledik.

Biliyorsunuz Green Card başvuruları tekrar başladı. Sizce vesikalığın fotoğrafçıda çekilmesi bir fark yaratır mı? (Yani Green Card kazanma olasılığını artırır mı?)


 

Pek tabi ki önemli, sitelerinde de zaten detaylı açıklamalar mevcut.

Örneğin siz arkaplanı nesne taşımayla değiştiriyorsanız bu reddedilme sebebi. Arkaplan demişken, beyaz veya kırık beyaz olmalı ve herhangi bir desen, doku, gölge içermemeli. Saç uzunsa yüzü kapatmamalı, yüze gölgesi düşmemeli, çözünürlük ve dosya boyutu ve formatı gibi şartlar da var.

Şuradan bakabilirsiniz; travel.state.gov

akhenaten

Hocam ben aslında fotoğrafın kendimiz çekip editlemek yerine direk fotoğrafçıya gitsek daha iyi mi olur demiştim biraz. Ama yine verdiğiniz cevap bunu açıklıyor.

lodlest23

Kendiniz istenilen kriterlerde çekerseniz yeterli olur. Açıkçası onun için fotoğrafçıya gitmek bana absürd geliyor. Üner bir şey istemiyorlar zaten

Unde bach canim

"Yani Green Card kazanma olasılığını artırır mı"

hayir.

hot potato
1

mobil görünümden çık