Spora başladığımdan beri kilo almışım. Yağ oranım da artmış. Tek farklı olarak spor öncesi 4-5 kaşık yulaf içine 1 kaşık fıstık ezmesi üzerine süt ve 1 adet meyve genelde de şeftali ile öğün yapıp yiyorum. Bu kilo aldırır mı? Bu arada kas oranım bir miktar artmış cm olarak da incelme olmuş. Ama neden kilo alıyorum bulmam lazım.




 

kalori hesabı yapmanız lazım. önceden 100 kalori alırken 150 alırsanız (aynı kaloriyi yaktığınız varsayımıyla) kilo alırsınız. yanlışım varsa bilgili arkadaşlar düzeltir.

orient blue

1 saat yürürseniz 300 kalori yakarsınız. 100 gram yulafla da o kadar kalori alırsınız. Yanında saydığınız şeyler de basene bonus olarak yansır.
Spor sanıldığı kadar kalori harcatan bir şey değil, onu sıkılaşmak için yapacaksınız. Zayıflamak için diyetinizi düzenleyin.

Tina

Kalori fazlası kilo aldırır. Kısacası bir yemek kilo aldırmaz ama onun kalorisi günlük yaktiginizdan fazlaysa alinir.

Tahminen spora başladınız diye gomuldunuz yemeğe ve sonucu bu oldu.

logisticsmanager

yediğimiz her şey kilo aldırır. diğer tüm besinlerde oldugu gibi yulaf sindirildiği zaman kalori açığa çıkar ve bu kilo aldırır. hangi sporu yapıyorsunuz, sporda ne kadar kalori harcıyorsunuz?
fıstık ezmesi yağlıdır ve bol kalorilidir. süt, yulaf, meyve bunlar da kalori içerir elbette.
sporda az kalori harcıyorsanız ekstra olarak bu yedikleriniz kilo yapar.
hem yağ oranı hem kas oranı nasıl artıyor? su mu kaybetmişsiniz? bu sağlıklı değil. demek ki su kaybetmemiş olsanız daha da kilo almış olacaksınız.

abelardo

iyi spor yapıyorsanız kas doku kütlesi artar, yani kilo alırsınız. bu arada bundan daha az vücut yağı kaybederseniz sonuçta kilo almış olursunuz.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Spora başladıysanız yağ oranını takip edin kiloyu değil.
tabi bu takibi te dandik cihazlardan değil mümkünse kaliteli cihazlardan ve sabah aç karnına bel çevresi ölçümüyle yaparsanız daha sağlıklı veriler elde edersiniz.

joooper
1

mobil görünümden çık