Selamlar sevgili duyurucular. Yunanistan da bizde olduğu gibi gelirli bir mebla tutarında(250b€ sanırım) ev alınca oturum veriyormuş. Bazı kaynaklar 5 yıl oturum demiş, bazı kaynaklar vatandaşlık demiş. İşin aksını bilen var mı acaba? Bir de örnek olarak iki arkadaş ortak olarak bir tapuya girdiği zaman, şahısların eşleri de bu imkandan faydalanabiliyor mu sizce




 

hiç bir avrupa ülkesi konut alımı karşılığında doğrudan vatandaşlık vermiyor.

nuisance

Yunanistan, 250bin sınırı Atina, Selanik ve Mikonos merkezleri için kalktı. 500 oldu. Atina Selanik dış kesimlerinde ve diğer ana kara yerlerde 250 ye hala alınabilir. 5 yıllık oturum veriyor. 5 yıl sonunda otomatik yenileniyor. Her başvuran bu şartlarda ev almak zorunda. 2 kişi ev alacaksa yada arsa veya iş yeri aynı şekilde parayı koyacak. 250 lik yeri yada 500 lük yeri 2 kişi alamıyor. 2 kişi 500 yada atina için 1 milyon olacak toplamı. Eş, anne, baba, 21 yaş altı çocuklar da yararlanıyor oturumdan. Atina özelinde 280-300 bin lik ev yaklaşık 800-1100 eur kira getiriyor. Yerine göre değişir tabi. Yaklaşık bir kira da gelir vergisine gider.

Ruprect

İlave olarak: sadece oturum veriyor. Çalışma izmi yok. Vatandaşlık başka özel şartlara tabi. Oturum için ev alırken yaklaşık %10 da ilave diğer masraflar var( vergiler ve harçlar, avukat, emlakçı, noter vs)

Ruprect
1

mobil görünümden çık