Bazı şeylerin kafamda durmadığını fark ettim.
Pandemiden beri sosyallikten uzaktım. Yeni yeni insan içine çıkıyorum.
Normalde sosyal yanım güçlü iken çok korkunç şeyler keşvettim beni dehşete düşürüyor, korkutuyor.

Mesela normalde hazır cevaptım ve leb demeden çorum u anlardım. Yani bu konuda benden daha iyi arkadaşlar da vardı ama yine de fena değildim.

Fakat şimdilerde çoğu zaman en basit şakayı veya sözü bile anlamıyorum. Mal gibi kalıyorum. Ya açıklama geliyor ya da bir kaç saniye sonra jeton düşüyor. Bazen de ortamda ayrıldıktan sonra düşüyor.

Diğer bir örnek -gerçi bunu hep yaşardım ama- ismini sorduğum kişiden cevap geliyor, memnun oldum diyorum, arkamı dönüp giderken ulan ismi neydi ya diyorum.

Hadi bu hep vardı da şuna ne diyeceksiniz; ingilizce kursuna yazıldım, hoca her gün derse başlarken belli başlı kelimeleri bize öğretiyor. Önce görselle tahmin etmemizi istiyor. Sonra kelimeyi gösteriyor. Sonra bir action yapıyor, kelimeyi öyle de anlatıyor. En sonunda da kendinden ve bizden cümle içinde kullanmamızı istiyor.

Mesela 5 kelime için bu döngüyü bitirdik diyelim, hoca ekranı kapatıyor ve sırayla herkesten action istiyor. aklımızda kalmış mı diye. yapınca da arkadaşlar tahmin edip o kelimeyi söylüyor.

Ya ne hikmetse bana gelince ben bırakın action ını, az önce gördüğüm kelimeleri hatırlamıyorum ki action ı hatırlayım. Action ını ben görsem, aa evet bu vardı diyorum kelimeyi hatırlamıyorum bu sefer de.

Bugün boşluk doldurma oyunu vardı. Önce tense ve puan seçiyorsunuz sonra da karşınıza çıkan sorudaki boşlukları söylüyorsunuz.

Bana sıra geldi başlık ve puan seçtim, boşluğu gidip başka tense ile doldurdum. Hatta olumsuzunu seçmiştim 10 saniye önce, olumlu cümle olarak kurmuşum.

Yahu daha yeni seçtin ne ara unuttun seçtiğin kalıbı?! Hadi onu geçtim positive mi seçtin negative mi question mu onu hatırla bari.

Ne oldu iq um düştü anlamadım kafayı sıyırıcam artık :D Normalde iq testi gibi bu tarz bulmacaları güzel hatırlar bulurdum.

Son 3 yılda beynimi zorlayacak pek bir şey yapmadım. Onun mu etkisi acaba?

Veya dikkat eksiliği problemim vardı o artmış olabilir mi?

Benzer şeyler yaşayan var mı yönlendirebilirseniz sevinirim.

Edit: Uzun süreli hafızada pek bir sıkıntı yok. Hatta gereksiz detaylar ve gereksiz çok eskiden kalma eski bilgiler, anılar sağlam.

Edit 2: Her şeyi not alıyorum. Kafamda tutmaya çalışmıyorum. Yollara bile bakmıyorum navigasyon kullanıyorum. Bildiğim yolda bile. Bu tarz davranışlar nöronlarımın çalışmasını sınırlandırmış olabilir mi? Yoksa zaten bu yetilerim pek çalışmadığı için mi bu tarz davranışlar geliştirdim? Ona emin değilim.

Edit 3: Tekrar veya ezber yaptıktan sonraki kalıcılıkta da bir sıkıntı yok.

 

Önce bir kan değerlerinize baktırın bence.

anon1m

@anon1m, onu dikkat sorunu içini gittiğim psikiyatr da istemişti, bir sorun yok demişti

ananiyimioguz

her gün omega 3 takviyesi alın. uykunuzu falan düzenleyin. spor yapın, kan gezsin vücutta doğru dürüst, beyne kan gitsin. yani hayatı bir düzene sokun. rutinleriniz olsun, kitap okuyun, bence abartın biraz, 30 la başlayın, günlük 50'lere çıkarın. sağlam okuyun. her açığı kapatalım, hala sorun varsa artık demek ki beyinle ilgili veya ruhsal bir problem var. fazla izolasyon size hiç yaramamış olabilir. sosyalleşirsiniz arttırarak, insanların içine karışır konuşursunuz. belki iyileştirir yavaş yavaş bu da.

dnzy 1

d vitamini alıni balık yağı düzenli alın ve hamsi istavrit sardalya yiyin. b1 b6 b12 vitaminleri alın da kimyasal vitaminlerin çok faydası olmaz nutritional yeast yiyin diyorlar. citicoline diye bişi var günde 500mg 750 mg deneyin. günde 2 yumurta yiyin sarısı daha önemli. son olarak eksersiz ve güneş.

joepiscopo

bu tavsiyelerin yanı sıra şunu eklemek istedim. çocuk doğduktan sonra benzer bir durumu yaşadım. hala tam eskiye dönmüş sayılmam da neyse. elbet hormonların da etkisi vardır ama araştırdığım kadarıyla beyin kullanılmadıkça geriye düşüyor. sürekli beyni meşgul edin, kitap okuyun, sevdiğiniz bir bulmaca varsa onu çözün, bir şeyler öğrenin gibi.

pide

Covid geçirdikten sonra arkadaşım uzun süre bu şekilde oldu. Emin değilim ama beyin sisi denilen şey galiba onun başına gelen. Bu anlattıklarınla onun anlattıkları çok örtüştüğü için beyin sisi konusuna bi bak derim.


Ayrıca psikiyatriye gittiğini yazmışsın. gitmediysen bi nörolojiye de git onlar da bi baksınlar mutlaka

yazdonumu

teşekkürler bir yazar da özelden yazıp beyin sisi dedi. hazır gıdalar ve aşılardan bahsetti.

nöroloji de fena olmaz tamamdır.

ananiyimioguz

kısa süreli hafızanın anahtarı dopamin. dopamin düşükse hafızanda 3-4 adım tutabilirsin. yüksekse bu 7-8 adıma kadar çıkabilir.

orpheus
1

mobil görünümden çık