Bi tek bende mi var bu olay?
Hayatımda yaptığım her şeyi yarım veya eksik yapıyormuşum gibi bir his var içimde. Her ne yaşarsam yapayım, ne olursa olsun hep bir eksiklik hissi var içimde. Hah tam istediğim gibi oldu dediğim hiçbir şey yok hayatımda ve hiç de olmadı.
Bu konuyla alakalı geç olmadan psikolojik destek almalı mıyım? Veya düzelecek bir şey mi bu? Ömrümün yarısına yaklaştım. Şimdiye kadar düzelmeyen şey bundan sonra düzelir mi?
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Tek başıma bi çözüm üretemedim.

 

Ben de aynı hissediyorum. Çok çok istediğim bir şeyi yaparken dahi tat alamıyorum, bir olmamışlık hissi oluyor hep. Sanki tam tatmin olabilmem için bir şey olması lazım ama ben ne eksik bilmiyorum.
Düzelir mi, nasıl düzelir bilmiyorum ama bir tek siz böyle değilsiniz.

hayalhayal

Aynısı bende de var. Kimi insan da herşeyi gerçekten eksik ve hayatında milyonlarca sorun olmasına rağmen bu şekilde hissetmiyor nasıl yapıyorlar? Merak ediyorum.

babemsi

Hayatınızı bilmeden biraz uzaktan üfüreceğim ancak eğer kullanıyorsanız bir müddet için sosyal medyaya (özellikle görsel içerikli) ara verin, 1 ay bile büyük etki ediyor (dateing app kullanıyorsanız onlar da...).
Dilinizi değiştirin. Yalnızca sosyal çevrenizle konuşurken değil kendinizle de konuşurken kendinizi yargılayıcı / cezalandırıcı / hakaret barındıran cümlelerden uzak durun.
Mutlaka psikoterapi ancak önerim sistemsiz terapiler (varoluşçu / psikodrama / gestalt).

charbiel

Kendini Kabul etmek, takdir edilmek, başarının tatminini hissetmek çok fazla insanın özlemi günümüzde. hobi denilen olaylar tam olarak bu ihtiyaçları karşılamak ile ilgili. Hobi seçiminde ellerin aktif olarak kullanılıyor olması gereklidir diye düşünüyorum ek olarak. Yaratma, şekillendirme ve yönlendirme vb eylemler kontrol ve tatmin arzusunu çok karşılıyor. Günün sonunda da tek ihtiyaç geribildirim kalıyor. Bir şeyler yapmak, yazmak veya söylemek istiyoruz ve bunları çevremize sunup ne düşündüklerini duymak istiyoruz. Çare aktif bir yaşam, telefondan TV den bilgisayardan kafayı kaldırmak, kendine özen göstermek, paylaşmak ve geri bildirim istemektedir. Hiç bir motorlu taşıt bisikletin verdiği tatmini veremez örneğin. İnsanlık yavaşlamayı, keşfetmeyi, macerayı ve şimdiki zamanı unuttu, geçmişi düşünüp geleceği hayal ediyorlar. Elinizde olan tek bir şey var şimdiki zaman. İsyan etmeyi bırakın (Allahın gücüne gider), yeni bir şey deneyin,.sevmeniz gerekmiyor, denerken hissedeceğiniz şey zaten deneyimin güzelliği.

hasmetizm

sürekli eksiklik hissi olması normal, insan yaradılışı böyle bana göre
tamamlanması ancak ölmekle mümkün.

demek istediğim şu: doğduk ve belirli bir ömrümüz var ve ölümle tamamlanacak. dolayısıyla hayatımızda ne yaşarsak yaşayalım, tamamlanmış hissetmeyeceğiz. çünkü ancak ölümle tamamlanır.

bu arada yanlış anlaşılmasın, ölümü övmüyorum ya da dini bir şeyden bahsetmiyorum. doğal süreçten bahsediyorum.

ha bu arada şunu okumak da fayda sağlayabilir, bende işe yaramıştı:

www.milliyet.com.tr

noxie
1

mobil görünümden çık