Yer: Eskişehir

Öncelikle kaldığım yerde kiraya her şey dahil olduğunu belirteyim; yani faturalar, temizlik, aidat vs... Bunu belirtme sebebim ise, işletme sahibi inatlaşırsa "artık bu hizmetleri vermiyorum" diyebilir. Uğraştırır beni.

Geçen sene 3000 TL'den 5000 TL'ye çıkarttı, yani %25 olayını geçtim TÜFE'nin de biraz üzerinde bir zam yaptı. Memnun olduğum için ve piyasa da belli olduğu için karşı çıkmadan kabul etmiştim.

Fakat bu sefer sarı sitede yeni kiralar 15000 TL seviyesinde olduğu için böyle bir teklifle geldi. 3 sene öncesine kıyasla bu zamla birlikte Maaş/kira oranım benim aleyhime kötüleşmiş oluyor. Benim maaşımın artışından daha fazla oranda zam yapmak istiyor.

Şimdi bunu kabul edemem ancak anlaşmazlık durumunda da TÜFE'ye göre 7800 TL vermem gerekiyor. Bu da çok az burası için.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 

hocam en temizi iletisim. hem ev sahipleri hem de kiracilar zor durumda.
7800 az diyorsan, ben yerinde olsam 10'a yakin bisey soylerim, pazarlik yapar 10-15 arasi birseye baglarim.

cooperr

Zıtlaşmadan orta yolu bulun bence 10000 lira bu işin ortası gibi duruyor. Bu rakamı teklif edin. Daha üstüne maddi olarak yetemeyeceginizi anlatın. Gerekiyorsa biraz acındırın. Onun dışında başka çareniz yok malesef.

limonlu eksi

Orta yol 10u bulun hocam. Kabul ederse devam edersiniz yoksa ne yazık ki yapacak bir şey yok. 6250yle idare eder.

glamdr1ng

herşey dahil ipucundan yola çıkarak sizin sözleşmeniz bağımsız konut kiralama şeklinde olmayabilir. bunu bir kontrol edin.

orpheus

faturalar onun üzerine olması kötü sanırım yarın bir gün abonelikleri kapatırsa kendi üstünüze alabiliyor musunuz bir şekilde onu da araştırın bence, bunu çözebiliyorsan ve yeni kiracıysan ve arkadaşın dediğini bilmiyrum bağımsız kiracı muhabbetinden de sıkıntı yoksa %25 yap o uğraşsın madem kabul etmiyor, her sene güncele mi çekip duracaz bunların yüzünden sözleşme imzalarken bilmiyorlar sanki enflasyonu, gözleri de doymuyor

jorah the andal

Evet, ben de orta yolu bulun demeye geldim

balpolen
1

mobil görünümden çık