eşimle uzun zamandır köpek sahiplenmek istiyoruz. 5-7 yaşında kısa bacak, çok tatlı, dakhund melezi, erkek, kısır olmayan terk edilmiş bi köpekle tanışacağız. ikimiz de daha önce hayatımızda hiç köpek bakmadık, ama çok uzun zamandır bu düşünce içerisindeyiz. hayat tarzımız köpek bakmak için uygun. sahipleneceğimiz köpeüin yavru değil yetişkin olmasını özellikle istiyorduk ki deneyimsizliğimizden dolayı zorlanmayalım, süreci mümkün olduğunca kendimiz için kolaylaştıralım. bu arkadaşın yaşça büyük olması sebebiyle başkaları için çekici gelmeyeceğini de düşünüyoruz o yüzden bize daha da sempatik geliyor tabiii. tanışıp kanımız kaynarsa "şuna kesin dikkat edin", "sahiplendirmeye çalışan kişiye kesin şu soruyu sorun" diyebileceğiniz bişey olur mu? ya da bi öneriniz vs? cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.




 

öncelikle tebrikler ve şansı olmayan bi köpek sahiplenmeyi tercih ettiğiniz için teşekkürler :) tuvalet eğitimini sorun. çocuklarla arası nasıl, kedilerle diğer köpeklerle vs arası nasıl, sosyalleşmiş mi insanlarla nasıl bunları da sorun. kısırlaştırın tabii muhakkak. tasma eğitimi var mı, yalnız kalmaya alışkın mı, evde havlıyor mu, kendi hayatınıza uyum sağlaması için ne konularda eğitmeniz gerekecek özetle bunları sorun.

pide

ay çok tebrik ederim. bir canlının hayatına ışık olmak inanılmaz güzel bir şey. inşallah iki taraf için de olumlu olur ve tüyü kadar ömrü olur bıdığın
bence kesinlikle önemli olan özellikle çocuklar ve diğer hayvanlarla ilişkisi nasıl. agresyon veya anksiyete gösteriyorsa almayın demeyeceğim ama uzun ve özel eğitim gerektiren bir yolculuk olabilir diyeceğim. yaptığı en ufak olumlu hareketi ya da "yapmadığı" olumsuz hareketi övün ve ödüllendirin.

çok mutlu olun <3

wild honey suckle

İnsan ve hayvanlarla arası nasıldır öğrenin. Problemli olsa bile, sevgiyle eğitirsiniz zaten. İlk bir kaç hafta süresince, tuvalet eğitimi yoksa bile alıştırabilirsiniz. Köpeklerde önemli olan sevgi ve güvendir. Mutluluklar dilerim :)

alfired

ev içinde aşırı havlaması var mı sorun(mesala her sese, kapı önüne biri gelirse vs) ve dışarda gezdirirken diğer köğeklere hırlıyormu saldırıyormu veya diğer köpeklerin kendisine havlayacak/saldıracak hareketler yapıyormu kontrol edin.
Bunlar tabi ki eğtilebilir davranışlar ama acemi biri için oldukça sorun oluşturur.

eja

Dachshund'lar biraz yaygarayı seviyorlar yapıları itibariyle çokça havlayabilir, bunu da dikkat alabilirsiniz. Tebrikler şimdiden.

mirty

Linç yemeyi göze ala ala söyle diyeceğim. Öncelikle yavruyken sahiplendrniz daha iyi olur. Bir yaşından sonra eğitmeniz zor. Eğer evde bekleyeceksiniz huyları belli cins köpek almanız sonrasında sıkıntı yaşayamayız için önemli.Yoksa evde zaptetmeniz zor olabilir. Ben bu yönde morkie tavsiye ederim

sonhakan

Şimdi ben reaktif agresif köpek sahibi biriyim. Köpeğim yabancıdan korkar sebebi de çok büyük ihtimal aileden eğitim almamis olmasi misal çoğu köpek iletisim metodunu bilmiyor.

Normalde burada kontrol edilenler;
Diğer köpeklerle iletisimi
Diğer hayvanlarla iletişimi
Cocuklarla
Insanlarla

Diğer bakabilecekleriniz;
Korkak mi? Bunu misal bakmazken arkasina ses çıkaran bir şey atarak (misal çelik bir şey) korkutun. Sonra çabuk toparlaniyor mu yoksa hala korkuyor kaçıyor falan mi. Bu size aslında bu gökgürültüsü vs konusunda yardımcı olur. Misal bomba patlasa benim köpek umursamaz ama kapi kapansa korkan hayvanlar var.
Alerjisi/hastalığı var mi? Özellikle türlerin hastalıkları oluyor ona bakin.
Veteriner/bakim nasil? Köpeğin çok tatli olmasi veterinerde çok iyi olduğu anlamına gelmez. Dünya tatlısı olup veterinerde korkudan pitbull gibi saldıran köpekler var. Bakım da aynisi; tirnak kesmek, taramak vs.
Eğitim nasıl? Yemek ya da oyun driven bir köpek mi? Değilse eğitim zor.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık