selam. daha önce doktorum vermişti fakat kullanmayı reddetmiştim. şimdi tekrar gidicem yine verecek galiba. antidepresan etkisi gösteren aktiviteler neden yeterli olmuyor? bu antidepresanlar ruh halini (ilacı kullandığın sürece) sürekli mi iyileştirmekte?




 

İlaç almak yerine kırık çıkıkçıya gitmek, sırta hacamat yaptırmak gibi bir şey bu dediğiniz. İlaçlar ciddi şekilde sizi dengeler ve rahatlatır. Sinemaya giderek yapamazsınız bunu. Fakat ilaç da tek başına kesin çözüm değil eş zamanlı olarak terapi de almalısınız.

ruhen hastayim ben

Boşver ilaçlar beyni uyuşturuyor bağımlılık yapıyor. Doktora neden gidiyorsun ki? Antidepresan etkisi gösteren aktivite neyse onu dene. İyi gelir.

bhhs

celal şengör'ün duygudurum bozukluğu varmış doktor da "antidepresan" dememek için lityum hapı demişler o da "işte bilim!!!!!" demiş. hastalığınıza göre doktor ilaç verecektir. kullanmazsanız hasta olarak yaşarsınız eğer intihara meyliniz yoksa. psikolojik durumların diğer bazı hastalıkların tetikleyicisi olarak görüyorum. antidepresan etkisi gösteren aktiviteler dediğiniz nedir? tek sorun serotonin eksikliği olmayabilir örnekteki hocamız gibi.

mess

Şimdi antidepresan dediğiniz eğer serotonin geri alım inhibitörü ise, alıp almamanız birkaç seye bağlı.

Üzgün olmak, mutus olmak ile depresyon çok farklı şeyler. En belirgın ayıraç şu:

Eskiden normal hayatınızda yapabildiğiniz en basit şeyleri bile yapmaya mecaliniz yoksa, iş antidepresanlık olmuş demektir. (Bu çok kabaca ve yetersiz bir özet)

Celal Şengör orada kandılırmış doktoru tarafından. Kanda olması gereken lityum miktarı normalde sıfırdır. Bipolar yahut benzeri bir duygudurum bozukluğu teşhisi koymuş adam demek ki. Celal'in yapısını da çözdüğünden "bilimsel" konuşup kandırmış elemanı. Muhtemelen de en doğru şeyi yapmış...

İşin sırrı gerçekten iyi psikyatrı bulmakta. Gerçekten işinin ehliyse ve sizi gerçekten dinliyorsa, verdiği ilacı kullanın. Yan etki yaparsa doktora danışıp kesin yahut değiştirin.

Antidepresan etkisi gösteren aktivitelere ise (yine kabaca ve tam doğru sayılmasa da ) erken yatıp erken uyanmak, güne erken başlamak, sabahları güneşlenmek, düzenli yürüyüş/spor (özellikle koşu), video/dizi izleme süresini azaltmak, günde bir muz yemek, arada abartıya kaçmadan çikolata yemek gibi şeyleri örnek verebiliriz. D vitamini, magnezyum ve omega 3'ü de eksik bırakmamak lazım bünyede...

yadigar
1

mobil görünümden çık