Merhabalar, günlerdir ağlıyorum üzüntüden. Kilolu olan yavrum önce çok az mama yemeye başlamıştı, havalardandır dedik sonra mama yemeyi bıraktı, kilo kaybetti, veterinere gittik hemen kan tahlilleri yapıldı; sorun karaciğerle ilgili değerler çok yüksek ve sarılık. Fip yok, tümör yok. 2-3 derece karaciğer yetersizliği denildi. İshal kusma yok, mırmır sevilince keyfi yerinde, saklanma kaçma garip hareketler yok sadece gidip mama yemiyor ama ben götürdüğümde yemeye çalışıyor. Daha önce bir kediye daha olmuştu hatta o ölümden döndü, daha kötü durumdaydı kaçıyor, saklanıyor, temizlenmiyor, mırmır ses yok ama kurtuldu. Karaciğer yetersizliği dememişlerdi. Şimdi bizi o kadar korkuttular ki canım oğlum, arkadaşım için çok endişelendim. Önümüzdeki 1 hafta önemli dediler, şırıngayla basın ağzına özel mamayı dediler. Her gün gidip 8 tane iğne olacak!? 10 gün böyle geçecek. Daha önce yaşayan başına gelen atlatan var mıdır?




 

Kediniz kaç yaşında? Eğer 5-6 yaş veya daha genç ise, "doğru" bir tedaviye olumlu sonuç verme ihtimali yüksektir.

Bir başka veteriner görüşü daha almanızda yarar olur. Bünyesi zaten çökmüş bir kediye, günde 8 iğne yapıldığında şok etkisi yaratabilir. Şok yaşarsa dayanamaz. Bu yüzden tedavinin detaylarını bilmek lazım vs. Ama alternatif bir hekim görüşü mutlaka alın. Elinizde analiz sonuçları var zaten...

Benzer durumda fakat böbrek hastası olan 5-6 kedide, kontrollü ilaç desteğiyle hayata döndürdük. Yıllardır sağlıklılar ve hayattalar. Normal gıda ile yaşıyorlar.

Karaciğer kendini tamir eden, yenileyen bir organdır. Böbrek ise kendini yenilemez. Bu yüzden doğru tedaviye cevap vermesi ve iyileşmesi büyük olasılık. Olumlu düşünün, ama tedaviyi yakından takip edin.

Acil şifalar dilerim.

Not: Hekim değilim. Bu yüzden tedavi hakkında yorum yapmam mümkün/doğru değil. Hekim görüşü almanız gerekiyor.

alfired

8 iğne çok gelir hurafesine çok ta kanmayın . Karaciğer ile ilgili tedavilerin belirli bir standardizasyonu vardır zaten.Öyle ağır gelir böyle ağır gelir diyerek hasta yakınını da evhamlandıran yorumlara itibar etmeyin.Bu süreçte en dikkat etmeniz gereken şey ,varsa kusma ve ağrının hekiminiz iş birliği ile ortadan kaldırılması ve günlük 50kkal / kg düzeyinde gıda alımının sağlanması .Gıda alımı hastanız için çok önemli.Yılmadan usanmadan besleyin.Çok geçmiş olsun.

vetconsult

Çok çok teşekkür ederim. @vetconsult Şırıngayla besliyoruz. Kusma ve ağrı yok ama hekimimiz kusma önleyici yaptı ilk iki gün. Hepatic yaş ve kuru mamalardan marka öneriniz var mıdır? En iyisi hangisiyse ondan alayım diyorum. Hem yaş hem kuru için öneriniz olursa çok sevinirim gerçekten.

maryjane

İlk tercihiniz Hill's l/d -şu aralar piyasasında sıkıntı var ,yoksa proplan hepatic yada vetlife hepatic tercih edebilirsiniz.Yine hepatic yaş mama olarak Royal Canine ya da VetLife Hepatic tercihleriniz içinde olabilir.Biraz rakamları regular mamalara göre yüksektir,ama hastalık spesifik mamalar oldukları için mutlaka fayda sağlayacaktır. Tekrar çok geçmiş olsun :)

vetconsult

Çok teşekkür ederiz yaş mama için aramadığımız yer kalmadı yaş mama için sadece vetlife bulduk, kuru için de proplan alacağız bakalım, çok sağolun.

maryjane
1

mobil görünümden çık