sevgili yazarlar, değerli ekşi sözlük kullanıcıları, önümüzdeki ay okulun istanbul gezisi var. kalacak yeri olanlar okulun ayarladığı otelde kalmak zorunda değil ancak her sabah 9da otelde buluşup geziye katılmak gerekiyor. şimdi benim de kalacağım yer acıbademde. otel de taksimde la martine diye bir otel. yani her sabah 9da bu otelin lobisine yetişmem gerekiyor. sizce en rahat ve hızlı ulaşım nasıl olur? kadıköye dolmuşla inip vapurla karşıya geçip taksi ya da otobüs felan mı? yoksa direkt acıbademden otobüs varsa taksime o mu en rahat olur? (hani sabah köprü trafiği falan) bir fikir şeyedin lütfen? teşekkürler




 

acıbadem - üsküdar minibüsü (20-30 dakika)
üsküdar - kabataş motoru (10 dakika)
kabataş - taksim füniküler (metro) (inmesi binmesi dahil 5 dakika)

yani yuvarlak 45 dakika.

bir alternatif de, yine acıbadem-üsküdar minibüsüyle 15 dakikada kadıköy-bağlarbaşı güzergahına çıkıp oradan geçmekte olan 110 (kadıköy-taksim) otobüsüne binmek. trafik olmadığı zaman bu yöntem de 35 dakika gibi bir netice doğurabilir.

sahtepetrucci

Bu aralar köprü geçişi çok zorlaştı ben eğer mecbur degilsen deniz ulaşımını öneririm.
Acıbadem den taksi üsküdar a 7 ytl yazar çok acilde kalırsın aklında olsun.

mikelarteta

alternatif:
acıbadem-kadıköy
kadıköy-beşiktaş vapur
beşiktaş-taksim dolmuş ya da otobüs
de olabilir.
ama üsküdar opsiyonu daha süper gibi. köprüyü hiç düşünme rezil olduğunla kalırsın o trafikte ne gerek var.

ozdek

kadıkoy üsküdar'a alternatif değil üzgünüm.

dumur

kadıköy rıhtıma gelirsin herhangi bir vasıtayla acıbademden, ordan kabataş vapuruna binersin buçuklarda kalkıyor ve sabahları ve akşamları var sadece, 9da orda olman gerekiyorsa 8,30dakine yetişirsin (acıbademden 15 dk felan sürer heralde! olmayabilir de :)), onunla kabataşa gel ordan fünikülerle iki dakikada taksimde olursun e ordanda yürü git artık.

cinematography
1

mobil görünümden çık