Arkadaşlar iki sorum olacak. Birincisi annem vefat ettiği için annemden miras kalan memleketteki küçük arsalardan benim de hissem var ama tapusu yok bende haliyle. Bunlari mal bildirim formuna yazayım mi?

İkinci en önemli sorunum şu: Bir başka arsa var üzerime tapulu. Yalnız bu arsada iki katlı ev var ama tapuda sadece arsa diye yazılı. Başkasından satın almıştık. Şimdi tapuda arsa olduğu için mal bildirim formuna sadece arsa mi yazilir yoksa tapuda gözükmeyen evin daireleri de yazılır mı?


 

1-bence yazın

2-sonuçta resmiyette orası yok yazılmaz

zaten bu formlar ileride vekil bakan falan olursanız açılır,
formun amacı bunu bildirip, ileride tarladan para gelirse kaynağını açıklamak
rüşvet vb karşı sebepsiz zenginleşmenin önüne geçmek için

subaqua

webtapu.tkgm.gov.tr üzerinden kayıtlar çıkar bir tapu örneğini oradan bulabilirsiniz. eğer memleketteki tapu müdürlüğüne veraset bildirip intikal ettirdiyseniz bildirmeniz gerekli. elinizde tapu olmasa da sorgulamada görünür. ayrıca edinimi de miras zaten.

diğeri ise şöyle olmuştur. gerekli izinler ve ruhsatlar alındıktan sonra ev yapılmış belediyeden numaratajı ve oturumu alınmıştır. ancak daha sonrasında tapuya gidilip buranın niteliği değiştirilmemiştir. kat mülkiyetli bina diye tescil edilmemiştir. bunu genelde "ne gerek var ek masrafa" diye güncellemiyorlar. siz bunu tapu üzerinde iki kat imarlı ev var diye bildirin.

phonex
1

mobil görünümden çık