birisi icin duzenli olarak 10 sene filan dokunmayacagi sekilde aylik duzenli miktarda doviz alinacak, bunun icin hangi banka ile calismak lazim, repo filan mi yapilmali yoksa vadeli de durmali, ne onerirsiniz




 

miktar önemli. küçük miktarları vadeliye artarsın birince diğer toolları kullanırsın yine miktara bağlı olarak bankaların müşteri temsilcileri ile görüşürsün onlar sana birini atar onunla çalışırsın.

hangi banka ile çalışacağı da tamamiyle sizin seçmeniz gereken bir durum. butik bankalarda var, büyük abilerde. önemli olan kendinizi ve paranızı güvende tutuyor olmanız.

duyurukullanıcısı

eurobond ile dövize faiz alıyorlar.

Bu bile değerini koruyabiliyor mu bilmiyorum ama dövizi 10 yıl bekletirsen enflasyona yenilecektir. Dolar enflasyonu da yıllık %4-5 galiba şu an.

Yabancı hisse/fon almak da mantıklı olabilir ama riski de var tabii. (S&P500, QQQ falan birçok amerikan şirketini alan fonlar vardı ama bizzat almadım sadece mantıklı buluyorum)

nhk ni youkosu

dolarlı birikim bes programları var. dilerseniz ondan alıp biriktirebilirsiniz. 10 sene dediğiniz için. aynı zamanda finansal kar eklenip ek getiri modelleri de oluyor. çok avantajlı. dilerseniz birine yönlendirebilirim sizi.

erty_ksk

doların enflasyonu var, yani durduğu yerde değer kaybediyor. dolar yerine kısıtlı varlıklar olan altın bitcoin daha mantıklı

eurobond cds yüksekken kazandırır

gurur
1

mobil görünümden çık