Arkadaşlar merhaba,
Polonya için 3 haftalık turistik amaçlı Schengen aldık. Almanya ve Çek Cumhuriyetini’de gezmeyi planlıyoruz. Polonya dışında diğer Schengen bölgelerine geçişte pasaport kontrolünde problem yaşar mıyız?
Teşekkürler.


 

İlk giriş Polonya olursa olmaz. Zaten Schengen alanı içinde kara sınırlarında kontrol de olmuyor. Pandemi zamanı vardı bir dönem.

d max

schengen bölgesi içindeki seyahatler türkiye'deki iç hatlar uçuşu gibi oluyor. vize kontrolü gibi bir şey yok. kara yolculuğunda ülkeden ülkeye geçtiğinizi bile anlamazsınız muhtemelen.

Flybutter

@d max, @Flybutter teşekkür ederim.

Bir şey daha merak ediyorum. Bizi normalde 1 hafta sağlık sigortası yaptırmıştık. Vize daha fazla çıkınca tatili uzattık. Girişte bu problem olur mu?

Pleiades

sigortaniz olmamasi problem olur, seyahatinizin suresinden en az bir gun daha uzun olacak sekilde sigortanizi guncelleyin

tahtakafa

ben bugüne kadar pasaport kontrolü sırasında sigorta sorguladıklarını hiç görmedim. sigortasız olursanız ve size orada bir şey olursa tabii sorun yaşarsınız ama girişte problem olacak bir şey değil diye biliyorum. vize başvuru sürecinin bir parçası pratikte.

Flybutter

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Pleiades

Flybutter +1

in vino veritas
1

mobil görünümden çık