[q]
(3) 

Maaş Pazarlığı

jjimyl #1563761
Selamlar,
Benim başvurmadığım ve görüşme talebinin karşı taraftan geldiği bir iş görüşmesinde teklif aldığımda pazarlık payı benim lehime mi ilerler? Tekliften daha karlı çıkmak için ve ücret artışı için nasıl bir savunma yapmalıyım?



 

eğer onlar tarafından görüşme isteği geldiyse sizin kafanızdaki maaşı söylemeniz gerekiyor. yoksa hem sizin açınızdan hem onlar açısından zaman kaybı olur. sonuçta iş değiştiriyorsunuz ve bunu şu anki işinizden memnun olmadığınızdan değil (sonuçta siz başvurmadınız) ekonomik anlamda daha iyi bir imkan sağlayabileceğinizden değiştiriyorsunuz. değmesi gerek.

ilgeru

bir pozisyon ilanı açıyoruz, başvuranlar ile bizim inmail üzerinden gidip adaya ulaştıklarımız arasında bütçe farkımız olmuyor.

görüşmede adayı konumlandırabileceğimiz pozisyon seviyesine göre bütçe aralıklarımız var beklenti üstündeyse teşekkür ediyoruz altındaysa da altında bir teklif ile gitmeyiz(hiç altında gelmedi :))

prezarlatif

Yurt dışı firmalarda maaş aralığını soruyorsunuz cevaplıyorlar. Türkiye'de %99 senin beklentini sorarlar. Pozisyonun maaş aralığı nedir diye ısrarla sormayı deneyin. Maaşınızı da söylemeyin. Bordro falan isterlerse yollamayın. Ne kadar arayla zam yapıyorlar, prim vs veriyorlar mı öğrenin. Sözleşmeye de ekletmeye çalışın madem söz veriyorlar tutsunlar bir zahmet. Sözleşmede de kafanıza yatmayan madde olursa çıkartılmasını isteyebilirsiniz bu arada.

opethian
1

mobil görünümden çık