Merhaba arkadaşlar,

Şuan almanyadayim buradan ps5 almak istiyorum, Türkiye ye dönüş biletim ise pragdan. Ben bu alacağım ps5 in tax free işlemlerini nasıl yapabilirim. Almanyadan alinan ürünün vergi iadesi prag havalimaninda olur mu yoksa almanyadayken bir havalimanina mi gideyim?

Şimdiden cok teşekkürler

 

Mediamarktta tax free istiyorum dediğinizde bir form veriyorlar onu dolduruyorsunuz. Havalimanındaki tax free deskine veriyorsunuz 1-2 ay içinde yatıyor para.

Ben de mayısta isveç mediamarkttan ps5 alıp kopenhag havalimanından halletmiştim, bir sorun olmadı. Siz yine mediamarkta da diyin ne olur ne olmaz pragdan yapıcam diye

nundu

üstteki mail doğru ancak bir noktası hariç:
havalimanındaki vergi bankosuna gidip mediamarkttan aldığın tax refund formunu gösteriyosun. belki ürünü görmek isteyebilir ama zaten TR'den millet sürekli iphone, PS, xbox aldığı için bakmıyorlar. gümrük memuru kaşe vurunca yine aynı havalimanındaki bankaya evrakla gidip paranı nakit alıyorsun. bankanın nerde olduğunu gümrük memuruna sorabilirsin. hesaba transferin bi masrafı vardı sanırım aklımda öyle kalmış kesintiye gerek olmadan cash alabilirsin

KidLazer

bir ekleme yapayım, Prag'da nakit olarak iade almak isterseniz, Çekler bir krona bir euro dönüştürüp duruyor, sonra kuş kadar para veriyorlar.
O yüzden iade vergiyi mutlaka kredi kartına yatırmalarını isteyin.

Çıkış yapmadan yalnızca Almanya'daki bir havaalanına gitmeniz çözüm olmayabilir.

burfak
1

mobil görünümden çık